Συνάντηση Τσίπρα-Λαγκάρντ με φόντο το χρέος

Το θέμα επί τάπητος και στην αυριανή συνάντηση με τον Τραμπ

Συνάντηση Τσίπρα-Λαγκάρντ με φόντο το χρέος

Στο… κυρίως μενού αναμένεται να βρεθεί το θέμα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους στη συνάντηση που θα έχει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας με την Κριστίν Λαγκάρντ.

Ο πρωθυπουργός πριν τη συνάντηση με την επικεφαλής του ΔΝΤ θα έχει προπαρασκευαστική συνεργασία με τον Γιώργο Χουλιαράκη, ο οποίος παρέμεινε στην Ουάσιγκτον μετά τη συνάντηση που είχε ο ίδιος και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με τη Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η συνάντηση του Έλληνα υπουργού με την κ. Λαγκάρντ έγινε σε θετικό κλίμα και συμφώνησαν ότι πρέπει να τελειώσει η τρίτη αξιολόγηση μέχρι το τέλος του χρόνου για να τεθεί μετά επιτακτικά το θέμα του χρέους.

Διαβάστε επίσης: Ο Πρωθυπουργός περιέγραψε το “greek comeback” στους Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες

«Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι η Ελλάδα επέστρεψε» («Greece is back") τόνισε, εξάλλου, ο κ. Τσίπρας, μιλώντας στους Έλληνες της ομογένειας, όπου υπογράμμισε ότι «ειδικά σήμερα που η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση, που η Ελλάδα επέστρεψε, χρειαζόμαστε τη βοήθεια σας, και πιστεύω ότι αυτή η δύναμη της ομογένειας, και στην οικονομία και στην πολιτική, θα είναι κινητήριος δύναμη και στη δική μας προσπάθεια να ξανακάνουμε την Ελλάδα δυνατή, ισχυρή και αυτοδύναμη».

Το σημερινό πρόγραμμα του πρωθυπουργού (σε παρένθεση οι ώρες Ελλάδας)

Σικάγο και Ουάσιγκτον

08:30 (16:30): Ομιλία στο Chicago Council on Global Affairs

10:00 (18:00): Επίσκεψη στο 1871 Chicago’s Technology and Entrepreneurship Center και ξενάγηση από τον CEO, κ. Howard Tullman

11:00 (19:00): Συνάντηση με τον Δήμαρχο του Σικάγο, κ. Rahm Emmanuel, και επίσκεψη στον χώρο αστικής ανάπλασης Riverwalk.

12:15 (20:15): Συνάντηση με τον Κυβερνήτη της Πολιτείας του Illinois, κ.Bruce Rauner

16:40 (23:40): Άφιξη του Πρωθυπουργού και της επίσημης αντιπροσωπείας στην Ουάσινγκτον

17:30 (00:30): Συνάντηση με την Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, κα. Christine Lagarde

20:00 (03:00): Δείπνο προς τιμήν του Πρωθυπουργού παρατιθέμενο από τις οργανώσεις ΑΗI και AHEPA

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top