Ο Πρωθυπουργός περιέγραψε το “greek comeback” στους Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες

Ποιά ήταν τα "όπλα" του Τσίπρα στο Σικάγο

«Επενδύστε στην Ελλάδα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που είχε με 12 επιχειρηματίες στο Σικάγο. Ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους εταιριών τεχνολογίας, αερομεταφορών και funds ότι η πολιτική σταθερότητα και η απλοποίηση της διαδικασίας για ίδρυση νέων επιχειρήσεων στρώνουν το έδαφος για το «Greek comeback», δηλαδή την επιστροφή της Ελλάδας.

Τα «όπλα» του Πρωθυπουργού στη συνάντηση με Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες

-Η πρόβλεψη του αναπτυξιακού νόμου για 12 χρόνια σταθερού φορολογικού πλαισίου σε μεγάλες επενδύσεις,

-η μείωση της γραφειοκρατίας για σύσταση νέων επιχειρήσεων και

-η πολιτική σταθερότητα αποτέλεσαν τα όπλα του Αλέξη Τσίπρα στην προσπάθεια προσέλκυσης επενδύσεων.

Κατά τη δίωρη συνάντηση με εταιρίες ενέργειας, πληροφορικής, real estate, αερομεταφορών, fund και start ups o Πρωθυπουργός τόνισε: «Η Ελλάδα δεν αφήνει πίσω της μόνο την κρίση αλλά και το μοντέλο που οδήγησε σε αυτήν».

Πολλοί επιχειρηματίες και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκαν στο Greek comeback, την επιστροφή της Ελλάδας σε θετική τροχιά. Σε χαλαρή συζήτηση με ομογενή επιχειρηματία ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως το δύσκολο κομμάτι του ταξιδιού βρίσκεται ακόμα μπροστά του. «Προσπαθούμε να εξοικειωθούμε με το jet lag. Αλλά όταν έρχεσαι είναι πιο εύκολο γιατί κοιμάσαι το βράδυ όταν γυρνάς πίσω είναι δύσκολο. Τι ώρα ήρθατε; Στις 12».

«Νομίζω ότι είναι μια ακτίδα φωτός πολύ σημαντική, ότι οι Ελληνοαμερικανοί επιχειρηματίες αλλά και αμερικανικές εταιρείες ενδιαφέρονται πλέον να έρθουν κοντά στην Ελλάδα» υπογράμμισε ο Πάνος Καμμένος.

Τσακαλώτος - Λαγκάρντ

Στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης, Τσακαλώτος και Λαγκάρντ σε συνάντηση τους στη Ουάσιγκτον συμφώνησαν να κλείσει το συντομότερο δυνατό η τρίτη αξιολόγηση που ξεκινά στις 23 του μήνα. Το νέο ορόσημο για ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων είναι ο Φεβρουάριος. Η Αθήνα προσδοκά μέχρι τότε να έχει δοθεί λύσει για το χρέος που θα επιστρέψει στην Ελλάδα την έξοδό της από τα Μνημόνια το 2018.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top