«Στριμώχνει» το Μαξίμου η ΝΔ για τον Σαρωνικό – Κατσαφάδος: Υπάρχουν ευθύνες και θα αναζητηθούν

Για «σωρεία λαθών, ολιγωριών και παραλείψεων» κάνει λόγο ο βουλευτής Πειραιά και αναπληρωτής τομεάρχης Περιβάλλοντος της ΝΔ

Κατσαφάδος: Υπάρχουν ευθύνες και θα αναζητηθούν

Στενό μαρκάρισμα στην κυβέρνηση ετοιμάζεται να κάνει η Νέα Δημοκρατία μετά την περιβαλλοντική καταστροφή στον Σαρωνικό από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήδη ζήτησε την παραίτηση του Παναγιώτη Κουρουμπλή, ενώ προανήγγειλε την κατάθεση ερώτησης στη Βουλή για το θέμα από όλη την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Διαβάστε επίσης: Την παραίτηση Κουρουμπλή ζητά ο Μητσοτάκης: Υπάρχουν βαριές ευθύνες

Την ίδια ώρα, ο βουλευτής Πειραιά της ΝΔ και αναπληρωτής τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της ΝΔ Κώστας Κατσαφάδος, με δήλωσή του στο star.gr, κάνει λόγο για κυβέρνηση κατώτερη των περιστάσεων και για σωρεία λαθών και παραλείψεων, ξεκαθαρίζοντας ότι υπάρχουν ποινικές και πολιτικές ευθύνες που θα αναζητηθούν.

«Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά, η Κυβέρνηση αποδείχτηκε κατώτερη των περιστάσεων. Από την πρώτη μέρα που συνέβη το οικολογική τραγωδία, δεν υπήρξε ορθή εκτίμηση της κατάστασης, δεν ενεργοποιήθηκε εγκαίρως ο μηχανισμός, δεν υπήρξε κανένας συντονισμός. Είναι ενδεικτικό ότι τρεις μέρες μετά το περιστατικό έγινε τελικά έκτακτη σύσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας για το θέμα» δηλώνει ο κ. Κατσαφάδος.

«Δεν είναι τυχαίο που φτάσαμε εδώ που είμαστε σήμερα. Είναι αποτέλεσμα μιας σειράς λαθών, ολιγωριών και παραλείψεων. Για την τεράστια οικολογική καταστροφή υπάρχουν βαρύτατες ευθύνες. Ποινικές που θα αναζητηθούν από τη δικαιοσύνη και πολιτικές. Από το Μέγαρο Μαξίμου δεν ακούσαμε ούτε κουβέντα για το θέμα. Ο κ. Κουρουμπλής όχι μόνο παραμένει στη θέση του, αλλά κάνει και λογοπαίγνια» σημειώνει ο ίδιος.

Διαβάστε επίσης: Τα μαζεύει ο Κουρουμπλής: Εάν θέλει ο Τσίπρας παραιτούμαι αλλά αυτό που είπα ήταν… λογοπαίγνιο!

Παράλληλα, ο κ. Κατσαφάδος ανοίγει το μείζον θέμα των αποζημιώσεων για την καταστροφή: «Κουβέντα επίσης δεν ακούσαμε για το ποιος θα αποζημιώσει όσους επλήγησαν ευθέως από την καταστροφή. Η Κυβέρνηση οφείλει να διεκδικήσει αποζημιώσεις από τους υπεύθυνους και στη συνέχεια να αποζημιώσει, είτε με ευρωπαϊκά κονδύλια, είτε με εθνικούς πόρους τους επαγγελματίες για την τεράστια οικολογική και οικονομική καταστροφή που υπέστησαν».

 

Πέτρος Κατσαβριάς

pkatsavrias@star.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top