«Έμεινα σταθερός στη θέση μου και την άποψη μου» δηλώνει ο Δημήτρης Καμμένος, εξηγώντας το γιατί καταψήφισε τη διάταξη για την επαναφορά του ασύλου.

Όπως τονίζει ο ίδιος, ψήφισε «όχι» γιατί έχει κάνει «πολλές επερωτήσεις σε σχέση με τους μπαχαλάκηδες, σε σχέση με όλο αυτό που συμβαίνει ή συνέβαινε χωρίς να μου έχει απαντήσει ποτέ ο κ. Τόσκας». «Δεν πήγα ξαφνικά σήμερα στη Βουλή και ψήφισα “όχι” σε αυτό» εξηγεί.

Διαβάστε επίσης: Πέρασε το νομοσχέδιο για την Παιδεία – «Όχι» από Καμμένο στην επαναφορά του ασύλου

Μάλιστα, αφήνει εμμέσως αιχμές για 7 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας που ψήφισαν την επαναφορά του ασύλου ενώ το 2011 ως βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είχαν ψηφίσει την κατάργησή του.

«Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός για να ψηφίζω οτιδήποτε μου φέρνουν, αναλόγως την κομματική γραμμή. Ψήφισα αυτό που πίστευα και βάσει των επερωτήσεων που έχω καταθέσει στο ελληνικό κοινοβούλιο» είπε. Σημειώνεται ότι οι βουλευτές (εκ των οποίων τρεις και υπουργοί) αυτοί είναι: Θεοδώρα Τζάκρη, Μάρκος Μπόλαρης, Θεόδωρος Παραστατίδης, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, Έλενα Κουντουρά και Παναγιώτης Κουρουμπλής.