Δένδιας: Η κυβέρνηση δημιουργεί περιβάλλον θεσμικής κατεδάφισης στην χώρα

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προσπαθεί να συσπειρώσει την «σκληρή, παλιά κομματική του βάση» με την υπόθεση της Ηριάννας

Επίθεση Δένδια στην Κυβέρνηση για την Δικαιοσύνη

«Αυτή η κυβέρνηση προσπαθεί συνεχώς να δημιουργεί αντιπερισπασμούς να πετάει τη μπάλα στην εξέδρα και έχει δημιουργήσει ένα περιβάλλον θεσμικής κατεδάφισης στη χώρα. Δεν πρόκειται να μείνει τίποτα όρθιο στο τέλος» δήλωσε ο Κοινοβουλευτικός  Εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι, σχετικά με τις επιθέσεις της κυβέρνησης στην Δικαιοσύνη.

«Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν, στην προσπάθειά τους να συσπειρώσουν την σκληρή, παλιά κομματική τους βάση, λειτουργεί απολύτως ζημιογόνα για τη Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου» πρόσθεσε ο κ. Δένδιας, ενώ όσον αφορά την δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, σχετικά με την υπόθεση της Ηριάννας, τόνισε:  «Δεν έχω καμία αντίρρηση να σχολιάζει ο Υπουργός. Το ερώτημα είναι αν αυτό συνιστά θεσμικά παρέμβαση σε εκκρεμή διαδικασία».

«Θα ήθελα να αποφύγω να πέσω στην ίδια παγίδα με την κυβέρνηση και να μπω κι εγώ στην λογική των παρεμβάσεων  στην Δικαιοσύνη» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ όσον αφορά την ουσία της ίδιας υπόθεσης, ενώ σχετικά με την αναφορά στο όνομά του από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή (που είπαν ότι είχε ασκήσει κριτική ως υπουργός Δημόσιας Τάξης κριτική στη Δικαιοσύνη) ανέφερε:  «Πράγματι,  κι εγώ έχω εκφράσει άποψη. Αλλά πότε; Για την παρέλευση του 18μηνου και όταν υπήρχε  αμέλεια. Το ξαναλέω: Δεν επιθυμώ να πέσω στην ίδια παγίδα που έπεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης. Νομίζω ότι ήταν λάθος του».

Ο κ.  Δένδιας συμπλήρωσε ότι  αυτό που τον τρομάζει είναι  «ότι έχουμε να κάνουμε με ένα συλλογικό φαινόμενο που δεν αφορά μόνο έναν θεσμό ή έναν άνθρωπο ή μια αντίληψη. Εδώ έχουμε μια συλλογική απόπειρα κατεδάφισης. Όπου κι αν γυρίσει κανείς, όποιο στοιχείο αυτού που συνιστά μια οργανωμένη ευρωπαϊκή κρατική οντότητα κι αν κοιτάξει, η κυβέρνηση επιτίθεται. Δεν μπορεί έτσι να υπάρχει κράτος. Φοβάμαι ότι αυτό είναι μέσα στην κυβερνητική νοοτροπία». 

 

Διαβάστε ακόμη: 

Κοντονής: «Δεν περίμενα τέτοια ακροδεξιό κατήφορο από την αξιωματική αντιπολίτευση»

Καταπέλτης η ΝΔ για τα επεισόδια με αφορμή την Ηριάννα: Ηθικός αυτουργός ο Κοντονής

Υπαινιγμοί Κοντονή για τη Δικαιοσύνη: Πρέπει να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη

 Τζανακόπουλος: Στο μαύρο βιβλίο της ελληνικής Δικαιοσύνης η χθεσινή απόφαση για την Ηριάννα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top