Βέμπερ σε Κυριάκο: «Είναι ξεκάθαρο ότι το μέλλον βρίσκεται στα χέρια μιας μελλοντικής κυβέρνησης της ΝΔ»

Τι είπαν οι δύο άνδρες κατά τη συνάντησή τους στα γραφεία της Πειραιώς

Με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ συναντήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε για τον Βέμπερ πως είναι «ένας άνθρωπος ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα της Ελλάδος και με τον οποίο έχω συζητήσει πολλές φορές, με ειλικρίνεια, για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας».

«Η Ελλάδα έχει περάσει από μια πολύ μεγάλη και πολύ επίπονη δοκιμασία. Ο ελληνικός λαός έχει αναγκαστεί να υποστεί πολύ σημαντικές θυσίες. Θυσίες οι οποίες, δυστυχώς, φαίνεται - με την υπάρχουσα Κυβέρνηση - να μην έχουν κανένα απολύτως αντίκρισμα» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Στη συνέχεια είπε πως «βούληση ξεκάθαρη της Νέας Δημοκρατίας είναι να αγκαλιάσει μια τολμηρή μεταρρυθμιστική ατζέντα αλλαγών και πάνω σε αυτήν την ατζέντα αλλαγών να οικοδομήσει βήμα – βήμα την χαμένη αξιοπιστία της πατρίδας μας. Και με γνώμονα αυτή την ατζέντα τολμηρών αλλαγών να συζητήσει με ειλικρίνεια με τους πιστωτές μας ζητήματα που αφορούν και στα πρωτογενή πλεονάσματα, αλλά και ζητήματα που αφορούν στο χρέος της χώρας».

«Πιστεύω ότι και η Ευρώπη και η Ελλάδα θα είναι διπλά κερδισμένη από μια νέα σχέση αξιοπιστίας, την οποία δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η επόμενη Κυβέρνηση μπορεί να οικοδομήσει με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς» κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Βέμπερ: «Είναι ξεκάθαρο ότι το μέλλον βρίσκεται στα χέρια μιας μελλοντικής κυβέρνησης της ΝΔ»

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο από πλευράς του, κι αφού ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή, στα γραφεία του Κόμματος απέστειλε  το πρώτο μου μήνυμα προς τη Νέα Δημοκρατία και τον Πρόεδρο της, λέγοντας πως αποτελούν ένα ισχυρό παίκτη στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. «Κάνουν, μαζί μας, πολύ δουλειά σε ευρωπαϊκό επίπεδο, υπό την ηγεσία του Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ. Η Νέα Δημοκρατία, σήμερα, συνεισφέρει σημαντικά στην πολιτική πρόοδο σε ευρωπαϊκό επίπεδο»

«Το δεύτερο μήνυμα που θέλω να μεταφέρω είναι ότι ο Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ είναι πεπεισμένος 100% ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην Ευρωζώνη. Και πρέπει να μείνει ως ισχυρός παίκτης στην Ευρωζώνη. Και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο προκειμένου να εκπληρώσουμε αυτή την υπόσχεση» πρόσθεσε ο κ.Βέμπερ.

«Το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο τραπέζι – και θέλω να είμαι ξεκάθαρος ως προς αυτό – είναι 100% ένα πρόγραμμα του κ. Τσίπρα. Οι πρόσθετες περικοπές στην Ελλάδα έγιναν αναγκαίες, επειδή έγιναν λάθη από την Κυβέρνηση, κατά τον πρώτο χρόνο που βρέθηκε στην εξουσία. Η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα προκάλεσε ένα αίσθημα έλλειψης εμπιστοσύνης εντός της Ευρωζώνης και δημιούργησε προβλήματα στις σχέσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές της. Είναι σημαντικό να το επισημάνουμε αυτό. Αλλά, αυτό είναι Ιστορία. Τώρα, χρειαζόμαστε ένα μέλλον» επεσήμανε.

Όσον αφορά στη θέση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, είπε πως «είναι ξεκάθαρο ότι το μέλλον βρίσκεται στα χέρια μιας μελλοντικής Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, επειδή αυτό θα είναι προς όφελος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε όλα τα μέτωπα. Στο προσφυγικό, αλλά και την ανάπτυξη. Για το μέλλον της Ευρωζώνης, χρειαζόμαστε μια Κυβέρνηση που έχει την πλήρη εμπιστοσύνη των άλλων χωρών. Και αυτό είναι κάτι που μπορεί να εγγυηθεί η Νέα Δημοκρατία».

Ακόμη, δήλωσε ξεκάθαρα πως είναι το κόμμα του είναι έτοιμο να υποστηρίξει τη ΝΔ «όσον αφορά σε ευρωπαϊκά κονδύλια και σε νέα κεφάλαια προς την Ελλάδα. Κεφάλαια που θα στηρίξουν την ανάπτυξη στη χώρα».

Και κατέληξε πως «γι’ αυτό το λόγο, χρειαζόμαστε μια αξιόπιστη Κυβέρνηση, που θα κάνει καλή δουλειά για τη χώρα. Αυτό δεν συμβαίνει σήμερα. Για αυτό, θεωρώ ότι ο κ. Τσίπρας ανήκει στο παρελθόν και ο κ. Μητσοτάκης αντιπροσωπεύει το μέλλον».

  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top