Πυκνώνουν οι καταγγελίες ότι η ελληνική κυβέρνηση επαναπροωθεί στην Τουρκία αντιπάλους του Ερντογάν!

Η αναφορά του Στ. Θεοδωράκη στον Άρειο Πάγο και η στάση Κομισιόν-ΟΗΕ

Στις  καταγγελίες που υπάρχουν για επαναπροωθήσεις Τούρκων γκιουλενιστών αναφέρθηκε  ο Πέτρος Μποτσαράκος, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.   

Όπως επισήμανε,  υπάρχουν καταγγελίες ακόμη και για μανάδες με τα παιδία τους πάνω σε βάρκες,  που κάποιοι φέρονται να τις σπρώχνουν ξανά πίσω στην Τουρκία.  

Υπάρχουν ακόμα αναφορές για Τούρκους πολίτες που αν και ζητούν άσυλο επαναπροωθούνται στην γειτονική χώρα, όπως η περίπτωση συγκεκριμένου Τούρκου δημοσιογράφου που μασκοφόροι φέρονται να τον  οδήγησαν πίσω στα σύνορα!  

Ο πολιτικός συντάκτης του Star  υπενθύμισε ότι ο  Σταύρος Θεοδωράκης παρέδωσε φάκελο με σειρά στοιχείων και καταγγελιών στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου  για να ξεκινήσει έρευνα, ενώ ομαδικές επαναπροωθήσεις κατήγγειλε σήμερα η ‘Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.  Είχε προηγηθεί χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και νωρίτερα η Επιτροπή Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στην Ελλάδα.  

Όπως πρόσθεσε,  αύριο αναμένεται η Επιτροπή,  σύμφωνα  με πληροφορίες, να καταθέσει νέο φάκελο με στοιχεία  και μήνυση για τις επαναπροωθήσεις που όπως υποστηρίζει ειναι μαζικές και παραβιάζουν τα δικαιώματα του ανθρώπου.  

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν στην διάθεση τους  στοιχεία και τηλεφωνικούς αριθμούς, που όπως λένε επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες τους.

Προχθές, πρώτο το τουρκικό πρακτορείο Ντογάν έφερε στην δημοσιοτητα το θέμα και υποστήριξε ότι υπήρξαν μαζικές επαναπροωθήσεις τουλάχιστον 10 γκιουλενιστών.

Κατέληξε ο Πέτρος Μποτσαράκος στην αναφορά του για το ζήτημα:

«Επειδή πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο ζήτημα με εθνικά χαρακτηριστικά,  απαιτούνται πολυ προσεκτικοί χειρισμοί απο όλους». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top