Ο δεύτερος γύρος Τσίπρα-Μητσοτάκη: «Εσύ είσαι τσάμπα μάγκας!» αλληλοκατηγορήθηκαν

Σφοδρή επίθεση από τον πρόεδρο της ΝΔ και απάντηση με προσωπικές αιχμές από τον πρωθυπουργό

Ο δεύτερος γύρος Τσίπρα-Μητσοτάκη: «Εσύ είσαι τσάμπα μάγκας!» αλληλοκατηγορήθηκαν

Δεύτερος γύρος αντιπαράθεσης  ξέσπασε μεταξύ του Α. Τσίπρα και του Κ. Μητσοτάκη,  μετά τις ομιλίες του πρωθυπουργού και του προέδρου της ΝΔ.

«Βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέρον ότι ασχοληθήκατε επί 15 λεπτά με την πολιτική της ΝΔ, πρώτη φορά πρωθυπουργός αναλαμβάνει σύμβουλος στρατηγικής του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, απαντώντας στον κ. Τσίπρα και πρόσθεσε αιχμηρά:  «Αντί να κρατήσετε τις δικές σας ομιλίες για δύο χρόνια μετά δεν μου δίνετε τις δικές σας δύο χρόνια πριν;».   

«Γιατί δεν καταθέσατε μεσοπρόθεσμο από το 2015 και έρχεστε τώρα και καταθέτετε μεσοπρόθεσμο που λήγει το 2021; Για την μείωση του αφορολόγητου θα μας πείτε τίποτα, ή για την περικοπή των συντάξεων;  Η αύξηση των εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες υπήρχε στην ομιλία σας κύριε Τσίπρα ρώτησε  ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος επέκρινε και τον  χαρακτηρισμό «πορφυρογέννητος» που του απέδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.    

Mητσοτάκης: Τζάμπα μάγκας είναι αυτός που λέει ψέματα και μετά λέει ότι είχε αυταπάτες  

Στο ίδιο πνεύμα ρώτησε τον πρωθυπουργό «θα αρχίσετε να σκίζετε τα μνημόνια σελίδα- σελίδα και είναι και πολλές οι σελίδες»! 

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε στη συνέχεια ότι «τζάμπα μάγκας είναι αυτός που λέει ψέματα για να κάνει ρεσάλτο στην εξουσία και μετά λέει ότι είχε αυταπάτες», όπως  και  ότι – μεταξύ άλλων -  «τζάμπα μάγκας είναι αυτός που εκλέγεται με ενισχυμένη αναλογική και όταν βλέπει πως χάνει τις εκλογές ζητά απλή αναλογική».   

Κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης στην απάντησή του στον κ. Τσίπρα: «Αν νομίζετε ότι είμαστε σε στρατηγικό αδιέξοδο κάντε εκλογές για να δούμε ποιος είναι σε αδιέξοδο»

Τσίπρας: Εγώ δεν γεννήθηκα για να γίνω πρωθυπουργός 

«Με κατηγορείτε ότι σας είπα πορφυρογέννητο, αλλά εγώ δεν γεννήθηκα για να γίνω πρωθυπουργός, ούτε γεννήθηκα σε καρέκλες ούτε μεγάλωσα σε καρέκλες»  απάντησε ο πρωθυπουργός,  ο οποίος συμπλήρωσε ότι «η  μεγάλη μας διαφορά είναι με αυτούς που επιθυμούν την διαιώνιση της κουτάλας».  

Ο πρωθυπουργός για μία ακόμη φορά διαφώνησε με τον χαρακτηρισμό «τέταρτο μνημόνιο» και υποστήριξε απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη ότι «ίσως να ήταν ο διακαής σας πόθος το τέταρτο μνημόνιο».

Παραδέχθηκε πάντως ότι «πράγματι, κατά την πρώτη περίοδο προκειμένου να υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας στον ελληνικό λαό φτάσαμε στα άκρα και πέσαμε σε έναν εκβιασμό “ή υπογράφετε ή χρεοκοπεί η Ελλάδα”».

Για το ίδιο θέμα ανέφερε: «Είχαμε αυτή  την ευθιξία που μας κατηγορείτε για τζάμπα μάγκες, αλλά από την παράταξή σας δεν ακούσθηκε αυτό πρώτη φορά. Εσείς που κατάπιατε  αμάσητα  τα μέτρα την περίοδο της λεηλασίας τώρα φτύνετε τα αντίμετρα».  

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε επίσης για την διαφορά μεταξύ προεκλογικών υποσχέσεων και μετεκλογικών αποτελεσμάτων: «Εμείς πήραμε μια απόφαση που εσείς δεν μπορείτε να κατανοήσετε, εμείς προσφύγαμε στον ελληνικό λαό. Το ΠΑΣΟΚ έλεγε “λεφτά υπάρχουν” και έφερε το πρώτο μνημόνιο ενώ  η ΝΔ του Σαμαρά πήγαινε  στα Ζάππεια και έφερε το δεύτερο μνημόνιο».  

Κατέληξε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του: «Δεν θα σας κάνουμε τη χάρη, διεκδικήσαμε εντολή τετραετίας… Και μεγάλες θεσμικές τομές θα κάνουμε και τις μεγάλες αλλαγές θα φέρουμε στον τόπο  και το 2019 θα είσαστε για κλάματα».                  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top