Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Είστε ισχυρός αντίπαλος αλλά έχετε εγκλωβιστεί στην στρατηγική του Ψευδοπροφήτη!

"Η πολιτική δεν είναι μόνο επικοινωνία. Η πολιτική θέλει στρατηγική, θέλει και μυαλό, θέλει και ψυχή" - Πρώτη ανάρτηση 20:47

Με επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή, ο Πρωθυπουργός.

«Παρακολούθησα με εξαιρετικό ενδιαφέρον την προσπάθεια που κατέβαλε γι’ άλλη μια φορά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να μας πείσει ότι ξανακαταστρέφουμε τη χώρα, ότι διαλύουμε την οικονομία και ότι παραλάβαμε τον παράδεισο τον Δεκέμβριο του 2015 και έχουμε πάει τη χώρα στην κόλαση» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Παρακολουθώντας όμως τον κ.Μητσοτάκη σκέφτηκα το εξής, ότι  δεν αρκεί στην πολιτική να  έχεις επικοινωνιακή υπεροπλία, να έχεις μαζί σου όλα τα κανάλια και τους καναλάρχες, όλες τις εφημερίδες και τους εκδότες, όλους τους δημοσκόπους, όλα τα social media και τα καλοπληρωμένα trolls του διαδικτύου. Δεν αρκεί. Η πολιτική δεν είναι μόνο επικοινωνία. Η πολιτική θέλει στρατηγική, θέλει και μυαλό, θέλει και ψυχή.  Όσο δυνατός κι αν είσαι στα μέσα επικοινωνίας, η πολιτική έχει να κάνει με την πραγματικότητα, με τα βιώματα, με τη ζωή, με τις προσδοκίες των ανθρώπων».

Ο Πρωθυπουργός επεσήμανε λοιπόν απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Δεν τα καταφέρνετε να πείσετε. Δεν είναι ότι δεν το έχετε. Θεωρώ ότι είστε ένας ισχυρός αντίπαλος, αλλά είστε αυτοεγκλωβισμένος στην στρατηγική του «Ψευδοπροφήτη», που συνεχώς διαψεύδεται. Αυτή η πολιτική έχει ημερομηνία λήξης. Όσο περνάει ο καιρός όμως, κινδυνεύετε να γίνεται εσείς γραφικός».

 

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε  ότι «το 2019 που θα αναμετρηθούμε στις κάλπες θα είστε 3,5 χρόνια αρχηγός ενός κόμματος που προβλέπει και ζητά εκλογές».

Όπως διευκρίνισε, «το Μάιο του 2019 που είναι οι ευρωεκλογές όχι μόνο δεν θα έχουμε τέταρτο μνημόνιο αλλά θα έχουμε βγει από τα μνημόνια ήδη από το 2018 και θα έχουν υλοποιηθεί όλα τα αντίμετρα που θα ανακουφίζουν εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά. Κλείνει η αξιολόγηση και οδεύουμε μετά από επτά ολόκληρα χρόνια σε μια συνολική συμφωνία για να βγει η χώρα από τα μνημόνια. Περνάμε σε μια θετική ατζέντα και για τη χώρα και για την κοινωνία».

«Δεν θα απαντούσε σωστά ο κ. Μητσοτάκης σε παιδικό ερώτημα»     

Κατηγόρησε επίσης τη ΝΔ - «και τα ΜΜΕ που την στηρίζουν» όπως ισχυρίσθηκε – ότι  «άλλαξαν τροπάρι. Δεν λένε τώρα ότι καταστρέφουμε τη χώρα επειδή δεν υπογράφουμε συμφωνία, αλλά την καταστρέφουμε επειδή έχουμε συμφωνία και προσπαθούν να μας πείσουν ότι τα περιοριστικά μέτρα είναι βαρύτερο από τα θετικά». Μάλιστα ο  κ. Τσίπρας πρόσθεσε: «Μου θυμίζει το παιδικό ανέκδοτο, τι είναι πιο βαρύ ένα κιλό σίδερο ή ένα κιλό βαμβάκι. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα απαντούσατε σωστά κ. Μητσοτάκη».

«Αντιδράτε με τη λογική που λέει ότι εάν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί σας, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα» σημείωσε  επίσης απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη ο κ.  Τσίπρας και συμπλήρωσε ότι «ο κ. Γεωργιάδης είχε πει ότι δεν θέλουμε να κλείσει η αξιολόγηση για να πέσει η κυβέρνηση».

Εσείς λεηλατήσατε και οδηγήσατε εδώ την χώρα  

Σε άλλο σημείο  ο πρωθυπουργός υποστήριξε απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης:  «Eσείς οδηγήσατε εδώ τη χώρα,  αφού την λεηλατήσατε και την χρεοκοπήσατε». Αναφέρθηκε ακόμα «στις μίζες και τα θαλασσοδάνεια» όπως και τις μίζες της  Siemens, ενώ απευθυνόμενος σε βουλευτές της ΝΔ που σχολίασαν… «πάλι τα ίδια» Τους είπε: «Δεν σας αρέσει που τα λέμε αυτά».               

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ακόμη σε έντονο ύφος  ότι «επειδή πέρα από ψεύτες είστε και κουτοπόνηροι ξεχάσατε ότι αυτό που λέτε τέταρτο μνημόνιο δεν τα λέτε τώρα αλλά από  τον Μάρτιο του 2016», ενώ επικαλέσθηκε δημοσιεύματα αντιπολιτευόμενων εφημερίδων.

Πολιτική φαντασίωση της ΝΔ το τέταρτο μνημόνιο   

«Τι είναι το αφήγημα του τετάρτου μνημονίου για τη ΝΔ; Για την ακρίβεια είναι η πολιτική σας  φαντασίωση, καθώς προσπαθήσατε να είστε με τους δανειστές, ότι εσείς θα δεχθείτε και θα εφαρμόσετε τα μέτρα, μήπως  και ανέλθετε στην εξουσία» ισχυρίσθηκε ο πρωθυπουργός.

«Δεν έχουμε μπροστά μας την ολοκλήρωση μιας ακόμα αξιολόγησης αλλά επιτέλους μια ολοκληρωμένη συμφωνία» υποστήριξε επίσης οι πρωθυπουργός ο οποίος ανέφερε ότι    επιβεβαιώνεται ήδη στην αγορά πως  τα επιτόκια των ομολόγων είναι στα πιο  μικρά επίπεδα μετά την κρίση του 2009 αλλά και ότι επιχειρηματικοί κολοσσοί ενδιαφέρονται να επενδύσουν στον τόπο.

Όπως σημείωσε η διαχείριση της ανάπτυξης θα γίνει με κοινωνικό πρόσημο, ενώ για τον ίδιο λόγο ανέφερε ότι  η κυβέρνηση έδωσε έμφαση στα εργασιακά στην διαπραγμάτευση.

Δεν θα διαψεύσουμε τον ελληνικό λαό

«Μπαίνουμε  σε ένα νέο τοπίο   που απαιτεί τόλμη, απαιτεί και συγκρούσεις. Ο ελληνικός λαός ξέρει ότι δεν είμαστε αλάνθαστοι, αλλά ξέρει ότι δεν είμαστε πορφυρογέννητοι Δεν έχουμε μαζί μας ούτε τις λίστες της Siemens και της Novartis ούτε της διαπλοκής» τόνισε ο κ. Τσίπρας ο οποίος κατέληξε στην ομιλία του:   

«Εμείς στο τέλος δεν θα διαψεύσουμε τον ελληνικό λαό και θα τα καταφέρουμε». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top