Πτωχευμένη χώρα θυμίζει η Ελλάδα, καθώς όλο και περισσότεροι δηλώνουν μηδενικό εισόδημα.  Την ίδια ώρα, οι δυο στους δέκα πληρώνουν  το μεγαλύτερο μέρος της φορολογίας, όπως μεταδώσαμε και την Μεγάλη Πέμπτη στο star.gr.

Αναλυτικότερα... 

Περισσότερα κατά 34.000 ήταν το 2015 τα νοικοκυριά που δήλωσαν μηδενικό εισόδημα, σύμφωνα με στοιχεία της ανεξάρτητης αρχής δημοσιών εσόδων.  Ένα στα δέκα νοικοκυριά δήλωσε ότι δεν είχε ούτε ένα ευρώ εισόδημα, ενώ 1 ένα στα 5 δήλωσε πως το 2015 ζούσε με λιγότερα από 1000 ευρώ το χρόνο.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που το εισόδημα εμφανίζεται μηδενικό, λόγω της μαύρης εργασίας, καθώς είναι αρκετοί οι εργοδότες, οι οποίοι δεν κολλάνε ένσημα.

Την ίδια ώρα,  το 17,6% των νοικοκυριών δηλαδή περίπου 1 εκατομμύριο πολίτες, με εισοδήματα άνω των 20.000 ευρώ φαίνεται πως πλήρωσαν το  77,13% των φόρων για το 2016.

Τρεις στους τέσσερις φορολογούμενους δήλωσαν το 2016 εισοδήματα ως 12.000 ευρώ. Είναι οι ίδιοι πολίτες, οι οποίοι εκφράζουν την ανησυχία ότι με την επερχόμενη μείωση του αφορολογήτου θα επιβαρυνθούν τόσο, που δεν θα μπορούν να καλύψουν ούτε τις βασικές τους ανάγκες.

 

Tags: