Απίστευτο: Το 20% των φορολογούμενων πληρώνει το 80% των φόρων! ΕΞΑΛΛΟΙ πολίτες μιλούν στο STAR

Αυξήθηκαν κατά 34.000 τα νοικοκυριά που ζουν χωρίς εισόδημα

Η μειοψηφία σηκώνει στην Ελλάδα τον… σταυρό του μαρτυρίου των φόρων.

Όπως προκύπτει από τα εκκαθαριστικά στις εφορίες, μόλις το 17,6% των νοικοκυριών πληρώνει το 77% του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων!

«Δεν γίνεται επειδή το κράτος είναι ανίκανο να πληρώνουμε εμείς για κάποιους που φοροδιαφεύγουν... Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει» λέει η Ελένη Σμυρναίου στο STAR, την ώρα που πολλοί φορολογούμενοι βγαίνουν εκτός εαυτού όταν ακούν τα στοιχεία!

«Όλοι οι υπόλοιποι αναγκαζόμαστε και πληρώνουμε τους φόρους που δεν πληρώνουν αυτοί που πρέπει να πληρώσουν» σημειώνει από την πλευρά της η επιχειρηματίας Μάχη Νικολαράκου-Λιονάκη.

Από τη φοροδιαφυγή το κράτος υπολογίζεται ότι χάνει 11-16 δισ. ευρώ. Βόμβα στα θεμέλια της οικονομίας αποτελεί και η παραοικονομία, η οποία εκτιμάται ότι φτάνει στα 40 δισ. ευρώ.

Το συνολικό εισόδημα που δήλωσαν 6 εκατομμύρια νοικοκυριά ανέρχεται σε 75 δισ. ευρώ. Τα 60 δισ. ευρώ δηλώθηκαν από μισθωτές υπηρεσίες και συντάξεις και τα υπόλοιπα 15 δισ. ευρώ από επιχειρηματική και αγροτική δραστηριότητα, μερίσματα και τόκους.

Η ερμηνεία των αριθμών αναδεικνύει πολλές πτυχές του προβλήματος: Μέσα σ’ ένα χρόνο αυξήθηκαν κατά 34.000 τα νοικοκυριά που ζουν με μηδενικό εισόδημα, ωστόσο, από την άλλη, τα τεκμήρια αποκάλυψαν 7 δισ. ευρώ που δεν είχαν δηλωθεί τα προηγούμενα χρόνια, κάτι που αποδεικνύει το μέγεθος της φοροδιαφυγής. 

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top