Η ΔΕΗ άλλαξε τα ΦΩΤΑ στον ΣΥΡΙΖΑ! Το μήνυμα στους αντάρτες: «Κανείς δεν είναι πιο αριστερός από τον Πρωθυπουργό»

Και η Σβίγγου στηρίζει Σκουρλέτη

Η ΔΕΗ άλλαξε τα ΦΩΤΑ στον ΣΥΡΙΖΑ! Το μήνυμα στους αντάρτες: «Κανείς δεν είναι πιο αριστερός από τον Πρωθυπουργό»

Εσωτερικό αναβρασμό έχει προκαλέσει στον ΣΥΡΙΖΑ το θέμα της αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ. Την ίδια ώρα που κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης παίρνουν ξεκάθαρες και σαφείς αποστάσεις, κυβερνητικές πηγές διαμηνύουν σε μια προσπάθεια να διατηρήσουν τη συνοχή και την "ταυτότητα" του κόμματος ότι «κανείς δεν είναι πιο αριστερός από τον Πρωθυπουργό».  

«Αν η συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση είναι μια συμφωνία που μπορεί να τη διαχειριστεί ιδεολογικά ο Τσίπρας, τότε μπορεί να τη διαχειριστεί ο κάθε βουλευτής. Κανείς δεν είναι περισσότερο ευαίσθητος ή περισσότερο αριστερός από τον πρωθυπουργό» διαμηνύουν κυβερνητικοί κύκλοι, σύμφωνα με την Καθημερινή, πετώντας το γάντι σε όσους έχουν αρχίσει να διατυπώνουν ενστάσεις ή σε όσους σκέπτονται να διαφωνήσουν και να διαφοροποιηθούν.

Όπως σας ενημερώσαμε χθες, ο υπουργός Εσωτερικών και κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, με άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών κάλεσε την κυβέρνηση να αντιταχθεί στον κανιβαλισμό της ΔΕΗ.

Σύμφωνος με τις αποστάσεις που πήρε ο Πάνος Σκουρλέτης στο θέμα της ΔΕΗ εμφανίστηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Τσιρώνης. «Καλά κάνει ο κ. Σκουρλέτης και αντιδρά αυτή τη στιγμή», δήλωσε χθες στον Ant1.

Παράλληλα, το θέμα της ΔΕΗ είναι δύσκολο για τους βουλευτές Κοζάνης και Φλώρινας και όχι μόνο, καθώς η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της επιχείρησης είναι από τα ιδεολογικά τοτέμ για πολλούς μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης θα συναντηθεί σήμερα με τους βουλευτές Κοζάνης και Φλώρινας, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις ανησυχίες τους.

Ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας, τάχθηκε υπέρ της αξιοποίησης της ΔΕΗ κατά το πρότυπο της επένδυσης της Cosco στον Πειραιά.

Και η Σβίγγου υποστηρίζει Σκουρλέτη για τη ΔΕΗ

«Κόμμα και κυβέρνηση υπερασπίζονται το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου στον ραδιοφωνικό σταθμό North 98.0  και τόνισε πως σε αυτό το σημείο δεν υπάρχει καμιά αντιπαράθεση κόμματος -κυβέρνησης, Σκουρλέτη – κυβέρνησης.

«Εμείς λέμε ότι θα υπερασπιστούμε το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ. Η ΔΕΗ δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί», τόνισε.

Σε ερώτηση για το χθεσινό άρθρο του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη στην «Εφημερίδα των Συντακτών» για τη ΔΕΗ, απάντησε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει λύσεις που θα υπερασπίζονται το δημόσιο και δεν πρόκειται να φέρει από την πίσω πόρτα αυτά τα οποία θέλει η Νέα Δημοκρατία, όπως είναι η ιδιωτικοποίηση και πράγματα που ούτε οι ίδιοι οι δανειστές δεν διανοούνται να ζητήσουν από την ελληνική κυβέρνηση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top