Αντιφατικά μηνύματα στέλνουν Βρυξέλλες και ΥΠΟΙΚ για το κλείσιμο της συμφωνίας

«Δεν υπάρχει σύγκλιση, συνεχίζουμε τις συνομιλίες από μακριά» λένε από τις Βρυξέλλες – «Κλείνουν και τα τελευταία ζητήματα μέσα στα επόμενα 24ωρα» λέει το ΥΠΟΙΚ

Αντιφατικά είναι τα μηνύματα που στέλνουν Ελλάδα και Βρυξέλλες για το κλείσιμο της συμφωνίας, την ώρα που οι επαφές και οι συζητήσεις στη βελγική πρωτεύουσα ολοκληρώθηκαν και οι Έλληνες υπουργοί επιστρέφουν στην Αθήνα.

«Το βέβαιο είναι ότι δεν υπάρχει απόφαση, δεν υπάρχει Staff Level Agreement και δεν υπάρχει σύγκλιση. Οι συνομιλίες τώρα συνεχίζονται από μακριά» είπε στην εκπομπή Live U ο ανταποκριτής του STAR στις Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου.

Όπως εξήγησε, την ερχόμενη εβδομάδα δεν θα μπορούν να συμμετέχουν οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ στις συνομιλίες γιατί είναι αργία για το Ταμείο. 

«Έτσι, ίσως πάμε για τη μεθεπόμενη εβδομάδα όπου όμως είναι το Eurogroup και θα έχουμε χάσει ήδη πολύ χρόνο» υπογράμμισε.

Κύκλοι ΥΠΙΚ: Κλείνουν και τα τελευταία ζητήματα μέσα στα επόμενα 24ωρα

«Ολοκληρώθηκε η δια ζώσης διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες μεταξύ του οικονομικού επιτελείου και των θεσμών, και απομένουν μερικά ζητήματα τα οποία αναμένεται να κλείσουν μέσα στα επόμενα 24ωρα».

Αυτό σημειώνουν, από την πλευρά τους, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών αναφορικά με τον τελευταίο γύρο διαπραγμάτευσης που έλαβε χώρα από τη Δευτέρα έως και σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες στις Βρυξέλλες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ελληνική αποστολή με τον υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο, την υπουργό Εργασίας κα Ατσιόγλου και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Χουλιαράκη επιστρέφουν στην Αθήνα ενώ οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να συνεχιστούν σε τεχνικό επίπεδο τα επόμενα 24ώρα με τηλεδιασκέψεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top