Το μεγάλο παζάρι: Έρχεται η τρόικα και φέρνει… ΚΟΥΡΕΜΑ σε αφορολόγητο και συντάξεις

Αύριο αναμένονται στην Αθήνα οι επικεφαλής των θεσμών

Υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για τα επόμενα χρόνια έχει δεχτεί η Ελλάδα ξεκαθαρίζουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι μόλις μια ημέρα πριν την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα για το νέο γύρο διαπραγμάτευσης.

Οι επικεφαλής των θεσμών αναμένονται αύριο στην Αθήνα και την Τρίτη θα ξεκινήσουν στο Χίλτον τα πολύ κρίσιμα ραντεβού με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Στο τραπέζι θα πέσουν τα μέτρα και τα αντίμετρα για την περίοδο 2019-2021.

Το πακέτο περιλαμβάνει σταδιακή μείωση του αφορολόγητου ορίου από τα 8.636 ευρώ στα 5.909 ή και χαμηλότερα, η αύξηση του ομαδικού ορίου απολύσεων από το 5% στο 10% και η μείωση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος δηλώνει, πάντως, περήφανος για τον τελευταίο γύρο περικοπών και αύξησης εισφορών στο ασφαλιστικό

«Η κυβέρνηση στον νέο γύρο διαπραγμάτευσης θέλει, σύμφωνα με πληροφορίες, να μην γίνουν μειώσεις με βάση την προσωπική διαφορά αλλά κλιμακωτές μειώσεις για όλες τις συντάξεις πάνω από τα 800 ευρώ καθώς και αντισταθμιστικό πακέτο με μειώσεις φόρων» σημειώνει.

Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα έχει υπογράψει για υψηλά πλεονάσματα, δηλαδή 3,5% τα επόμενα χρόνια, όπως ξεκαθάρισε και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης Κλάους Ρέγκλινγκ.

Αυτό που μένει να διευθετηθεί είναι για πόσα χρόνια θα πρέπει η Ελλάδα να πιάνει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%.

Και αυτό όμως δεν είναι αρκετό για να φέρει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. Το Ταμείο ζητά εκτός από μέτρα για να πιαστούν τα υψηλά πλεονάσματα και μέτρα για το χρέος.

Στη Γερμανία, ωστόσο, βλέπουν παράθυρο για συμφωνία με μετάθεση της αναδιάρθρωση του χρέους στο μέλλον.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top