Βίζερ: Δεν επιστρέφει η τρόικα στην Αθήνα χωρίς συμφωνία προηγουμένως για νέα μέτρα!

Στο Eurogroup της 20ης Μαρτίου και… βλέπουμε το κλείσιμο της αξιολόγησης

Βίζερ: Δεν επιστρέφει η τρόικα στην Αθήνα χωρίς συμφωνία προηγουμένως για νέα μέτρα!

Η επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα είναι δυνατή μόνο αν βρεθεί σημείο εκκίνησης για τα μέτρα μετά το 2018, διαμηνύει ο  πρόεδρος του EuroWorking Group,  Τόμας Βίζερ, σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα!  

Ο ίδιος δηλώνει ότι θεωρεί τεχνικά εφικτή μία συμφωνία όχι στο Eurogroup της Δευτέρας αλλά σε αυτό της 20ής Μαρτίου, αν συντρέξουν πρώτα οι «πολιτικές προϋποθέσεις».

Μάλιστα, ο κ.  Βίζερ εκτιμά ότι το καλύτερο που μπορούμε να περιμένουμε από το Eurogroup της Δευτέρας είναι η καταγραφή προόδου και ένα σημείο εκκίνησης για τα μέτρα μετά το 2018 (συντάξεις και αφορολόγητο), όπως αι για τα εργασιακά, το οποίο θα επιτρέψει την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα.

Για το κατά πόσο θεωρεί πιθανό ένα Grexit στην περίπτωση αν δεν υπάρξει μια συμφωνία μέσα στους επόμενους μήνες, μέχρι τις  πληρωμές των ομολόγων της ΕΚΤ τον Ιούλιο, ο επικεφαλής του EuroWorking Group δηλώνει πάντως:  «Όχι. Είμαι απόλυτος. Όχι. Υποθέτω ότι αυτές οι συζητήσεις τροφοδοτούνται από κάποιους ανθρώπους οι οποίοι ίσως να έχουν οικονομικό συμφέρον για τη δημιουργία αυτών των φημών, αλλά δεν βλέπω την παραμικρή βάση και ποτέ δεν έχει συζητηθεί κάτι τέτοιο, ούτε καν στο παρασκήνιο. Δεν έχει καμία βάση αυτό το σενάριο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top