Μήνυμα με νόημα από Μοσκοβισί: Όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει και πιθανότητα για λύση

Μισή ώρα κράτησε η συνάντηση με Τσακαλώτο – «Χρειαζόμαστε μία δυνατή Ελλάδα στην καρδιά της Ευρώπης»

Μισή ώρα κράτησε η συνάντηση του Πιερ Μοσκοβισί με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στο υπουργείο Οικονομικών, η οποία έγινε σε καλό κλίμα.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος, πριν ξεκινήσει η συνάντηση εμφανίστηκε αισιόδοξος για το κλείσιμο της αξιολόγησης, λέγοντας ότι είμαστε σε μία φάση καλής προόδου.

«Είμαστε κοντά αλλά υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά να κάνουμε» ξεκαθάρισε, ενώ εκτίμησε πως η 20η Φεβρουαρίου είναι σημαντική στιγμή για την Ελλάδα.

Μετά τη συνάντηση έκανε λόγο για «εποικοδομητική συζήτηση» με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, ενώ είπε με νόημα πως «όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει και πιθανότητα για λύση».

«Ετοιμάζουμε την επόμενη συνάντηση του Eurogroup, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 20 Φεβρουαρίου. Ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, επίσης εργάζεται με ακρίβεια για τις παραμέτρους που θα οδηγήσουν στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Είναι μία διαδικασία σε εξέλιξη, σε καλή εξέλιξη. Είμαι βέβαιος ότι η διαδικασία θα προχωρήσει και ελπίζω ότι θα καταφέρουμε να βρούμε την καλύτερη λύση και για την Ελλάδα, αλλά και για τους εταίρους της στην Ευρωζώνη, γιατί η αίσθησή μου είναι, και πάντα ήταν, ότι χρειαζόμαστε μία δυνατή Ελλάδα στην καρδιά της Ευρώπης. Η κατάσταση έχει βελτιωθεί εδώ, η οικονομική κατάσταση είναι πολύ καλύτερη. Οι προβλέψεις δείχνουν ότι  μπορεί να είναι ακόμα καλύτερη, για το 2017 και το 2018» πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, ο Μοσκοβισί επισκέφτηκε το Προεδρικό Μέγαρο όπου ο Προκόπης Παυλόπουλος θα τον παρασημοφορήσει για τις υπηρεσίες που έχει προσφέρει με το διαμεσολαβητικό ρόλο του στο ελληνικό ζήτημα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μοσκοβισί θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα στις 11 και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις 12.30.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top