Δεν ψήφισε την άρση ασυλίας του Πολάκη η Επιτροπή Δεοντολογίας - «Χαμός» με τον Άδωνη

Καταψηφίσθηκε και η πρόταση άρσης ασυλίας της Αυλωνίτου - Πρώτη ανάρτηση 18:04

Απορρίφθηκε από την  Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής το αίτημα να αρθεί η ασυλία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη με την κατηγορία της «συκοφαντικής δυσφήμησης» εις βάρος  του βουλευτή  της ΝΔ  Άδωνη Γεωργιάδη.   

Ο κ. Γεωργιάδης είχε υποβάλει  μήνυση για όσα  καταλόγισε ο κ. Πολάκης στον ίδιο και τη σύζυγό του Ευγενία Μανωλίδου,  για διορισμούς  με «ραβασάκια» στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας  αποφάσισε  ότι δεν μπορεί να διεξαχθεί  ψηφοφορία καθώς ο κ. Πολάκης κατέχει υπουργική θέση και τυγχάνει της προστασίας του Συντάγματος (άρθρο 86), ύστερα από τη γνωμοδότηση  του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής.

Υπέρ της άρσης ασυλίας του κ. Πολάκη τάχθηκε η ΝΔ, ενώ απουσίαζε από τη συνεδρίαση  η  Χρυσή Αυγή.  

Πολάκης: Έρχονται νέες αποκαλύψεις

Η απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας προκάλεσε νέα κόντρα αντιπαράθεσης μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Υγείας και τους αντιπροέδρου της ΝΔ.

 «Δεν μπορεί να φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης» δήλωσε ο κ. Πολάκης στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες  και αναρωτήθηκε:   «Είναι δυνατόν να πάω εγώ στα δικαστήρια επειδή τον έπιασα με την αίγα στην πλάτη;».  

Ο κ. Πολάκης «απείλησε»  μάλιστα ότι θα κάνει νέες  αποκαλύψεις για τον Άδωνη  Γεωργιάδη και την  θητεία του στο υπουργείο Υγείας. «Αυτά εδώ μπροστά σε αυτά που έρχονται είναι ψιλικοκό» δήλωσε χαρακτηριστικά!

ΓεωργιάδηςΕίναι δειλός ο Πολάκης

«Συκοφάντη» και  «δειλό» χαρακτήρισε τον κ. Πολάκη, μετά την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, ο κ. Γεωργιάδης, ενώ τον κατηγόρησε επίσης ότι «κρύβεται πίσω από το άρθρο "86"». Όπως επίσης ανέφερε,   ο εισαγγελέας ήταν εκείνος που έκρινε και έστειλε τη δικογραφία στη Βουλή.

 Καταψηφίσθηκε και η πρόταση άρσης ασυλίας της Αυλωνίτου

Η Επιτροπή Δεοντολογίας απέρριψε κατά πλειοψηφία και την άρση ασυλίας της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένης Αυλωνίτου, ύστερα από  μήνυση για χειροδικία που είχε υποβάλει ο εις βάρος της ο διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών (ΕΚΑΕ), Σταύρος Χάτζος, για επεισόδιο που σημειώθηκε μεταξύ τους το 2012, όταν ακόμα δεν ήταν βουλευτής, με αποτέλεσμα να αλληλομηνυθούν.

Κατά της άρσης της ασυλίας της κ. Αυλωνίτου ψήφισαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ , ενώ υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top