Επιβεβαιώνουν η L' Oreal  και το τραπεζικό ίδρυμα Rotschild τη συνάντηση του προέδρου και εκπροσώπων τους αντίστοιχα  με τον πρωθυπουργό  Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι, σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro.

Το «μυστήριο» πάντως παραμένει για το τι ακριβώς συζητήθηκε,  καθώς επισημαίνεται ότι οι συναντήσεις ήταν ιδιωτικές, αν και εικάζεται,  στην περίπτωση της εταιρείας καλλυντικών, ότι το αντικείμενο ήταν πιθανόν οι μελλοντικές επενδύσεις στην Ελλάδα. Ευνόητη συνεπώς και η απορία για τον λόγο που δεν υπήρξαν ανακοινώσεις, σε αυτή την περίπτωση, είτε πριν είτε μετά τη συνάντηση.   

Υπενθυμίζεται ότι το ταξίδι του πρωθυπουργού με το κυβερνητικό αεροσκάφος και χωρίς να συνοδεύεται από τους αρμόδιους  υπουργούς, αμέσως μετά τη σύνοδο της Λισαβόνας, συνεχίζει να πυροδοτεί σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση στη χώρα μας και την εντονότατη κριτική της ΝΔ.        

 Το δημοσίευμα της Figaro  αναφέρει συγκεκριμένα:

«"Η L' Oreal ετοιμάζεται για μια σημαντική επένδυση στην Ελλάδα", το δελτίο Τύπου που έστειλε η ελληνική Κυβέρνηση, το Σάββατο το βράδυ, δίνει την ελπίδα για μια ανάσα. Σε μια Ελλάδα που έχει πληγεί από επτά χρόνια οικονομικής κρίσης, τόση ύφεση και ανεργία που αγγίζει το 24% του ενεργού πληθυσμού, η προοπτική της δημιουργίας θέσεων εργασίας είναι ένα καλό νέο. Η ανακοίνωση αυτή έρχεται να απαντήσει στην κριτική αναφορικά με ένα επίσημο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα την περασμένη εβδομάδα στο Παρίσι, το οποίο απασχολεί έντονα τον ελληνικό Τύπο.

 Η φύση της επένδυσης της L' Oreal είναι εκείνη που ιντριγκάρει. Πράγματι, πρόκειται για ένα καλά κρυμμένο μυστικό. O Jean-Paul Agon, Πρόεδρος της γαλλικής αυτοκρατορίας των καλλυντικών επιβεβαιώνει τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι με τον Έλληνα Πρωθυπουργό - ο οποίος επίσης συναντήθηκε με εκπροσώπους των Rotschild, όπως επιβεβαιώνει και η επενδυτική τράπεζα - αλλά επισημαίνει ότι πρόκειται για "ιδιωτική συνάντηση. Κανένα σχόλιο για όσα συζητήθηκαν".

 Τίποτε καλύτερο για να διατηρηθεί το μυστήριο. Το πιο πιθανό, σύμφωνα με παρατηρητές, είναι ότι ο γαλλικός όμιλος θα μπορούσε να ενδιαφέρεται από τη γεωγραφική θέση της Ελλάδας, το μικροκλίμα της και το εξειδικευμένο προσωπικό. Σύμφωνα με άλλες πηγές της αγοράς, η L' Oreal σχεδιάζει εδώ και αρκετούς μήνες επενδύσεις στην Ελλάδα. Αν αυτό επιβεβαιωθεί, θα είναι ένα καλό σημάδι για τους ξένους επενδυτές, μια ενδεχόμενη ανάκαμψη» . 

Tags: