ΚΑΥΓΑΣ Μουζάλα-Βαρβιτσιώτη για τους πρόσφυγες και την κακοκαιρία! «Λέτε ψέματα»

Βαρύτατες κατηγορίες και αιχμές στη Βουλή την Δευτέρα

 Άναψαν τα αίματα στη Βουλή την Δευτέρα, με αφορμή τις τραγικές συνθήκες στον καταυλισμό της Μόριας στη Μυτιλήνη, και τις θαμμένες στο χιόνι σκηνές των προσφύγων και μεταναστών.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας και ο βουλευτής της Ν.Δ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης διασταύρωσαν τα ξίφη τους. 

Ο υπουργός ανέλαβε την ευθύνη που τους "αναλογεί" για την κατάσταση στα νησιά, επεσήμανε ότι από τον Μάρτιο θα βελτιωθεί η κατάσταση συνολικά και προειδοποίησε για τον κίνδυνο να καταρρεύσει η συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας και να αρχίσουν ροές των 2.000 ατόμων την ημέρα. 

Οι τόνοι ανέβηκαν, όταν ο κύριος Βαρβιτσιώτης είπε πως «είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον υπουργό να ζητήσει συγγνώμη από τους ανθρώπους αυτούς για την ανικανότητά του, να τους εξασφαλίσει ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Δεν φταίει η κυβέρνηση που ενέσκηψε η κακοκαιρία. Φταίει που έχει κατασπαταλήσει εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να προετοιμαστεί για τις κακές καιρικές συνθήκες».

Ο βουλευτής της ΝΔ κατηγόρησε τον υπουργό για «θράσος», υποστηρίζοντας ότι έκανε δηλώσεις τύπου «τι καλά που κάναμε και ετοιμάσαμε τους καταυλισμούς για το χειμώνα». «Στις 5 Ιανουαρίου δήλωσε ότι δεν θα μείνει κανένας μετανάστης στο κρύο και σήμερα βλέπουμε τις εικόνες και τις καταγγελίες από την Ε.Ε., τις ΜΚΟ και τις ανθρωπιστικές οργανώσεις», ανέφερε ζητώντας του να μην εκνευρίζεται.

«Δεν εκνευρίζομαι με αυτά που λέτε, γιατί αυτά που λέτε στερούνται σοβαρότητας και γνώσης του θέματος. Σας αντιμετωπίζω ως έναν άνθρωπο που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί και να δημιουργεί προβλήματα ή λέει πράγματα που δεν ξέρει», του απάντησε ο Γ. Μουζάλας και επεσήμανε στον Μ. Βαρβιτσιώτη ότι «είστε από τα πρόσωπα που δεν είναι καλό να μιλάτε για καταγγελίες. Βαρύνεστε. Βαρύνεστε από πράγματα που λέω ότι δεν είναι καλό να έχει κάνει ένας υπουργός».

«Ακόμα οι πρόσφυγες είναι σε σκηνές! Διαβάζω τις δηλώσεις σας», φώναζε ο κύριος Βαρβιτσιώτης, με τον αρμόδιο υπουργό να του ανταπαντά «λέτε ψέματα».

«Πραγματοποιήσαμε ένα άθλο! 50.000 άνθρωποι στην ενδοχώρα είναι σε σπιτάκια. Στα νησιά η κατάσταση είναι άσχημη, γιατί το κόμμα σας έπαιξε ένα περίεργο ρόλο. Από το Σεπτέμβριο ξεκινήσαμε να μιλάμε για τα νησιά με προτάσεις. Τις αρνηθήκατε, κάνατε διαδηλώσεις και στελέχη σας μας αντιπρότειναν να μεταφέρουμε τους πρόσφυγες, δηλαδή να καταργήσουμε την συμφωνία Ευρώπης – Τουρκίας», υπογράμμισε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και παραδέχθηκε ότι «η κατάσταση στα νησιά είναι πολύ άσχημη. Η κυβέρνηση προσπάθησε από τον Σεπτέμβριο. Δυστυχώς επικράτησε ένα λαϊκισμός, βασιζόμενος πάνω στην πραγματική κούραση των νησιωτών».

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Star 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top