Στήριξη Σουλτς σε Τσίπρα: Αδιανόητο να υπάρξει πρόβλημα λόγω των παροχών

Υπέρ των συλλογικών διαπραγματεύσεων ο πρόεδρος της Ευρωβουλής – Συμφώνησε με Τσίπρα πως μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός στο 2,5% + 1% για τα πλεονάσματα

Στήριξη Σουλτς σε Τσίπρα: Αδιανόητο να υπάρξει πρόβλημα λόγω των παροχών

Στήριξη στην Ελλάδα και τον Αλέξη Τσίπρα παρείχε ο Μάρτιν Σουλτς στη συνάντηση που είχαν στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε αναγκαίο να βρεθεί το συντομότερο δυνατό λύση για το καλό όλης της Ευρώπης σε μια περίοδο αβεβαιότητας.

Ως προς τα πρωτογενή πλεονάσματα, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός στο 2,5% +1%, ενώ τόνισε πως το ΔΝΤ θα πρέπει να αποφασίσει για τη συμμετοχή αλλά θα πρέπει και να γνωρίζει ότι Ελλάδα σημαίνει Ευρώπη, άρα συλλογικές διαπραγματεύσεις και όχι νέα μέτρα.

Τέλος, απαντώντας εμμέσως στο Eurogroup, ξεκαθάρισε πως είναι δικαίωμα της ελληνικής κυβέρνησης να λαμβάνει μέτρα στήριξης της κοινωνίας «που δεν παραβιάζουν το πρόγραμμα και δεν θέτουν σε κίνδυνο τους στόχους».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου -σε πολύ θετικό κλίμα- συμφώνησε ότι θα μπορούσε να βρεθεί λύση με την πρόταση για πρωτογενή πλεονάσματα 2,5% +1%.

Ως προς τα μέτρα στήριξης ο κ. Σούλτς ήταν σε «γραμμή» Μοσκοβισί: «Είναι αδιανόητο να υπάρξει πρόβλημα γι' αυτούς τους λόγους που θα θέσει σε κίνδυνο όλη την Ευρώπη. Πρέπει να βρεθεί λύση, το αργότερο, μέσα στο Ιανουάριο».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top