Βασίλης Δήμας: Ο ταλαντούχος κύριος ΣΟΛ είναι κουμπάρος του Γονίδη και αναστατώνει το πεντάγραμμο!

Οι συνεργασίες-σταθμοί στην καριέρα του!

Βασίλης Δήμας: Ο ταλαντούχος κύριος ΣΟΛ είναι κουμπάρος του Γονίδη και αναστατώνει το πεντάγραμμο!

«Τα  καλύτερα όνειρα συμβαίνουν όταν είμαστε ξύπνιοι» αναφέρει ένα γνωστό ρητό και ένας από τους ανθρώπους που το τηρεί κατά γράμμα είναι ο Βασίλης Δήμας.

Είναι τραγουδιστής, σύνθετης, στιχουργός, γενικά έχει προικιστεί με πολλά ταλέντα τα οποία ωστόσο φρόντισε να τα δουλέψει και συνεχίζει να τα δουλεύει ακόμα.

Γι’ αυτό και καταφέρνει και… ονειρεύεται ξύπνιος και βλέπει το ένα όνειρό του μετά το άλλο να πραγματοποιούνται.

Παρά την επιτυχημένη σταδιοδρομία του πάντως στη μουσική σκηνή παραμένει ταπεινός, δίχως ίχνος έπαρσης, γεγονός που παράλληλα τον έχει κάνει αγαπητό εκτός, από το κοινό, και σε όλους τους συναδέλφους του.

Ο σπουδαίος αυτός λοιπόν καλλιτέχνης άνοιξε την καρδιά του στο star.gr και μίλησε για τη συνεργασία-σταθμό στην καριέρα του που δεν ήταν άλλη από αυτή με τον μεγάλο Έλληνα στιχουργό, Λευτέρη Παπαδόπουλου.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στη ξεχωριστή σχέση που έχει με τον γνωστό λαϊκό ερμηνευτή και κουμπάρο του, Σταμάτη Γονίδη, στο ενδεχόμενο μελλοντικής συνεργασίας τους επί σκηνής, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι  «οι μοναδικοί κριτές ενός καλλιτέχνη είναι ο κόσμος κι ο χρόνος».

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Καταρχάς για όσους δεν γνωρίζουν, γράφεις μουσική, στίχους και τραγουδάς κιόλας. Κατά τη γνώμη μου αυτό είναι ολοκληρωμένος καλλιτέχνης. Είσαι μικρός σε ηλικία, 34 ετών, ωστόσο έχεις στο ενεργητικό σου αρκετές πετυχημένες συνεργασίες. Μίλησέ μου λίγο γι’αυτές.

Είχα την τύχη να με εμπιστευτούν από την αρχή της καριέρας μου πολλοί καταξιωμένοι καλλιτέχνες, καθώς έγραψα τραγούδια που ερμήνευσαν ο καθένας τους μοναδικά κι εν συνέχεια τα αγάπησε ο κόσμος. Εκτός όμως από τους πλατινένιους δίσκους που αποκτήσαμε , μεγάλη σημασία έχει η σχέση φιλίας που έχουμε αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια.

Στο ενεργητικό σου έχεις σπουδαίες συνεργασίες όπως αυτές με  τους Πασχάλη Τερζή , Σταμάτη Γονίδη, τον Νότη Σφακιανάκη, Νίκο Μακρόπουλο, Διονύση Σχοινά και πολλούς άλλους ακόμα. Πως κατάφερες να παραμείνεις προσγειωμένος;

Είμαι απλά ο εαυτός μου. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να βελτιώνομαι σε ό,τι κάνω , να σέβομαι τους συνανθρώπους μου και να ευχαριστώ όσους με τιμούν με την στήριξη και την παρουσία τους στις ζωντανές μου εμφανίσεις. Εξάλλου πιστεύω πως η ταπεινότητα κι η αυθεντικότητα του χαρακτήρα είναι συνιστώσες της διαχρονικότητας ενός καλλιτέχνη.

Με τον Σταμάτη Γονίδη γίνατε και κουμπάροι. Να περιμένουμε ίσως να σας δούμε να εμφανίζεστε μαζί και σε κάποιο νυχτερινό μαγαζί;

Αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και πρώτα απ' όλα από τον ίδιο τον Σταμάτη. Εύχομαι η χρονική στιγμή που θα επιθυμήσει ο Σταμάτης να ξεκινήσει εμφανίσεις και οι συνθήκες να επιτρέψουν σύντομα αυτήν την συνεργασία, η οποία προφανώς θα αποτελεί σταθμό για την δική μου καριέρα.

 Μιλώντας για συνεργασίες θα σταθώ σε αυτή με τον Λευτέρη Παπαδόπουλο. Περίμενες κάτι τέτοιο όταν ξεκινούσες;

Στην αρχή της πορείας μου ήταν ένα όνειρο για εμένα να γράψω μουσική σε στίχους του σπουδαίου Λευτέρη Παπαδόπουλου. Ο κ. Παπαδόπουλος είναι ο φάρος του ελληνικού μας τραγουδιού και προφανώς αποτελεί το μέγιστο καλλιτεχνικό παράσημο κάθε δημιουργού που συμπράττει μαζί του.

Με ποιους καλλιτέχνες θα ήθελες να συνεργαστείς ή να τους δώσεις κάποιο κομμάτι σου;

Δυστυχώς, τρεις από αυτούς που από παιδί μελετώ και θαυμάζω δεν είναι πια στη ζωή. Στέλιος Καζαντζίδης, Στράτος Διονυσίου και Μανώλης Αγγελόπουλος. Ωστόσο, θα ήταν μεγάλη μου τιμή να γράψω για τον Γιώργο Νταλάρα, τον Γιάννη Πάριο και την Ελένη Βιτάλη.

Σου έχουν κάνει πρόταση να είσαι στην κριτική επιτροπή κάποιου talent show; Αν ναι θα δεχόσουν;

Πιστεύω πως οι μοναδικοί κριτές ενός καλλιτέχνη είναι ο κόσμος κι ο χρόνος. Πάντως, εάν θα συμμετείχα, θα μοιραζόμουν τις εμπειρίες μου με τους διαγωνιζόμενους και θα τους στήριζα πάντα με σεβασμό στο όνειρό τους.

Πότε θεωρείς ότι έχεις έμπνευση. Όταν είσαι χαρούμενος, ερωτευμένος ή όταν περνάς μια δύσκολη φάση;

Η έμπνευση χτυπάει την πόρτα του δημιουργού σε ανύποπτη στιγμή, συνήθως όμως αυτό συμβαίνει σε έντονη συναισθηματική φόρτιση , είτε αυτή είναι χαράς είτε λύπης.

Πρόσφατα έγινες μπαμπάς. Πώς βιώνεις την πατρότητα; Πιστεύεις ότι ζεις ένα όνειρο;

"Το ομορφότερο δώρο ο Θεός μου 'χει στείλει..." , τον γιο μου. Όταν έγινα γονιός το πρώτο αίσθημα που ένιωσα ήταν η ευθύνη. Στη συνέχεια όμως γνώρισα την απόλυτη αγάπη, την πραγματική ευτυχία, το νόημα της ζωής.

Της Μίτση Σκέντζου

e-mail:mskentzou@star.gr

 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top