Μυστήριο με τη δολοφονία του Έλληνα επιχειρηματία στο Τορόντο

Για έναν πανέξυπνο και αξιαγάπητο άνθρωπο κάνουν λόγο φίλοι και συνεργάτες του

Πρώτη δημοσίευση: 31-05-2018 08:30

 

Συγκλονισμένη είναι η ελληνική ομογένεια στον Καναδά από την εν ψυχρώ δολοφονία του 37χρονου Έλληνα επιχειρηματία, Ματθαίου Στάικου στον Τορόντο. Οι αρχές βρίσκονται στο απόλυτο σκοτάδι όσον αφορά στο κίνητρο της στυγερής δολοφονίας, ενώ κάποιοι αναρωτιούνται μήπως τον σκότωσαν από λάθος.

Όλα έγιναν το βράδυ της Δευτέρας, 28 Μαΐου στο Γιόρκβιλ του Τοροντο, γύρω στις 23:30. Κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν έναν μαύρο άνδρα, με 1.80 ύψος και σχετικά λεπτός να πλησιάζει τον Στάικο και να τον εκτελεί εν ψυχρώ με δυο σφαίρες η μία στο κεφάλι και η άλλη στην πλάτη.

Μετά τη δολοφονία μάλιστα διέφυγε με μια τετράθυρη Μερσεντές γκρι ή ασημί χρώματος.

Άλυτο αίνιγμα αποτελούν τα κίνητρα της δολοφονίας.

«Τίποτα δεν βγάζει νόημα. Ο Ματθαίος και ο μεγαλύτερος αδελφός του, ο Γιώργος ήταν δύο πανέξυπνα παιδιά που ξεκίνησαν την Torch Mobile το 2003 και το 2009 την πούλησαν στην Research In Motion, σε μια φάση αναγέννησης της αρχικής εταιρείας. Ήταν μυαλωμένοι, ωραίοι, άξιοι, εργατικοί και όλοι τους αγαπούσαν» είπε φίλος του επιχειρηματία στην εφημερίδα Toronto Sun.

Εργαζόμενος μάλιστα στη Research In Motion που γνώριζε τον 37χρονο επιχειρηματία τόνισε ότι κανείς δεν μπορεί να καταλάβει γιατί συνέβη αυτό.

«Ο Μάθιου ήταν όμορφος, γλυκός, οι γυναίκες τον λάτρευαν, δηλαδή όλοι τον αγαπούσαν. Όλοι έχουμε πάθει σοκ. Δεν ήταν τζογαδόρος. Δεν έκανε ναρκωτικά. Ήταν ήπιος χαρακτήρας, ένα πραγματικά καλό παιδί. Μήπως έκαναν λάθος και σκότωσαν αυτόν αντί για κάποιον άλλον; Πώς αλλιώς να το εξηγήσει κανείς;», είπε.

Παράγοντας του Τορόντο πάντως δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για την έκρηξη βίας στην πόλη τις τελευταίες μέρες λέγοντας:

«Ελπίζω να ήταν μια στοχευμένη επίθεση, ειδικά για τον Στάικο. Ειδάλλως έχουμε να κάνουμε με μια ανεξέλεγκτη έκρηξη βίας στην πόλη μας».

Ο Ματθαίος Στάικος συστηνόταν στο Twitter ως «εθισμένος στην τεχνολογία, επιχειρηματίας, επενδυτής και ταξιδευτής».

Υπήρξε από το 2015, διευθύνων σύμβουλος στην Vleepo Inc., μια εταιρεία εφαρμογών λογισμικού, η οποία ειδικεύεται στην ομαδική επικοινωνία (chat) με καινοτόμους μεθόδους ως προς την ανταλλαγή των μηνυμάτων.

Ο Ματθαίος Στάικος είχε γεννηθεί το 1980 στο Μπέλβιλ του Τορόντο. Ο πατέρας του, Νίκος, είναι επιτυχημένος εργολάβος.

Σπούδασε μηχανολογία υπολογιστών στο πανεπιστήμιο της πόλης και πριν ακόμα πάρει το πτυχίο του είχε ιδρύσει την Torch Mobile, με παραρτήματα ακόμη και στο Πεκίνο.

Το 2009, η Torch Mobile πουλήθηκε στην Research in Motion, στην οποία εργάστηκε ως  τεχνικός διευθυντής διαδικτυακών τεχνολογικών εφαρμογών, μέχρι τον Ιούλιο του 2013.

Παρόλο που δεν είχε μεγαλώσει στην Ελλάδα, ο 37χρονος αγαπούσε την πατρίδα του και μάλιστα μετά την αποφοίτησή του ήρθε στη χώρα μας, όπου και έμεινε για έναν χρόνο για να μάθει τη γλώσσα. Διάβαζε ελληνικά βιβλία, άκουγε ελληνική μουσική και λάτρευε ό,τι σχετιζόταν με την Ελλάδα.

Η ελληνική κοινότητα του Τορόντο θρηνεί το χαμό του Ματθαίου Στάικου, ενώ συγκινητικό ήταν το μήνυμα του Έλληνα πρέσβη στον Καναδά, Δημήτρη Αζεμόπουλου.

«Ο 37χρονος Ματθαίος Στάικος, περήφανος Έλληνας και επιτυχημένος Καναδός πολίτης, μας έκανε όλους περήφανους για την χωρίς όρια αγάπη του στη Μητέρα Πατρίδα και τα μεγάλα επιτεύγματά του στον Καναδά. Σήμερα το βράδυ λοιπόν μου είναι ειλικρινά τόσο μα τόσο δύσκολο να πιστέψω την είδηση της απώλειάς του. Τον γνώρισα την εποχή που προσπαθούσε να καταξιωθεί. Και αμέσως κατάλαβα ότι θα τα κατάφερνε και ότι θα έφτανε ψηλά. Ποτέ μου όμως δεν φαντάστηκα ότι θα έφευγε από κοντά μας τόσο γρήγορα, τόσο άδικα, τόσο βίαια. Διαβάζω και ξαναδιαβάζω την είδηση στα καναδικά ΜΜΕ και δεν θέλω να αποδεχτώ ότι αυτός ο υπέροχος Άνθρωπος και Φίλος δεν θα είναι πια ανάμεσά μας. Είμαι σίγουρος όμως ότι η ψυχή του έχει βρει ήδη τη θέση της κάτω από το αιώνιο φως του Θεού στον οποίο και ο ίδιος πίστευε. Τα πλέον θερμά και μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Μερικές φορές είναι αδύνατο να εκφράσουμε την οδύνη της ψυχής μας. Μια από αυτές τις φορές είναι λοιπόν και αυτή για μένα σήμερα το βράδυ γράφοντας αυτές τις γραμμές για τον φίλο μου τον Ματθαίο», έγραψε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top