O 23 μηνών Άλφι Έβανς πήρε την ιταλική υπηκοότητα λίγο πριν τον αποσυνδέσουν από τα μηχανήματα

Θα μεταφερθεί από το Λίβερπουλ στη Ρώμη - Νοσηλεύεται εδώ και πολλές εβδομάδες σε ημικωματώδη κατάσταση

Την ιταλική υπηκοότητα πήρε ο Άλφι Έβανς

Την ιταλική υπηκοότητα πήρε ο μόλις 23 μηνών Άλφι Έβανς, προκειμένου να νοσηλευτεί στη Ρώμη.

Η υπόθεση του απασχολεί εδώ και καιρό τη Βρετανία, καθώς ο Άλφι που γεννήθηκε στις 9 Μαΐου 2016  πάσχει από μια σπάνια νευροεκφυλιστική ασθένεια.

(Ο πατέρας του Άλφι, Τόμας Έβανς)

Από τον Δεκέμβριο του 2016 νοσηλευόταν διασωληνωμένος σε νοσοκομείο του Λίβερπουλ, όταν κάποια στιγμή οι γιατροί αποφάσισαν ότι δεν είναι προς το συμφέρον του παιδιού να συνεχιστεί η θεραπευτική αγωγή.

Όλα τα βρετανικά δικαστήρια στα οποία προσέφυγαν οι γονείς του παιδιού είχαν αρνηθεί να επανεξετάσουν την υπόθεση. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απέρριψε επίσης το αίτημά τους.

Ο πάπας Φραγκίσκος είχε ζητήσει πολλές φορές να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για τη σωτηρία του Άλφι και δέχτηκε τον πατέρα του, Τομ Έβανς, σε μια ιδιωτική συνάντηση.

Η ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΑΛΦΙ ΗΡΘΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

 

Τελικά η λύση δόθηκε από την ιταλική κυβέρνηση η οποία έδωσε σήμερα την ιταλική υπηκοότητα στον μικρό Άλφι Έβανς.

«Οι υπουργοί Εξωτερικών Ατζελίνο Αλφάνο και Εσωτερικών Μάρκο Μινίτι έδωσαν την υπηκοότητα στον μικρό Άλφι. Η ιταλική κυβέρνηση ελπίζει ότι το γεγονός ότι είναι Ιταλός θα επιτρέψει την άμεση μεταφορά του παιδιού στην Ιταλία» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Στη Ρώμη, το παιδιατρικό νοσοκομείο Μπαμπίνο Γκεσού δηλώνει έτοιμο να νοσηλεύσει το παιδί.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο AGI, η διευθύντρια του Μπαμπίνο Γκεσού, Μαριέλα Ενόκ και ένας αναισθησιολόγος πήγαν με τους γονείς του Άλφι στο νοσοκομείο του Λίβερπουλ, όμως η διεύθυνσή του δεν θέλησε να τους συναντήσει.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top