Τα δάκρυα του Τζορτζ Μπους στην κηδεία της συζύγου του Μπάρμπαρα

Λύγισε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ στο τελευταίο αντίο στην επί 73 χρόνια σύντροφό του

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, έγινε το Σάββατο η κηδεία της πρώην Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ, Μπάρμπαρα Μπους, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή την περασμένη Τρίτη σε ηλικία 92 ετών.

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Μαρτίνου στο Χιούστον του Τέξας πλημμύρισε από συγγενείς, φίλους, πολιτικούς και απλό κόσμο που πήγε να πει το τελευταίο αντίο στην Μπαρμπαρα Μπους.

Στις πρώτες σειρές των καθισμάτων, ο επί 73 χρόνια σύζυγός της, πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, πάνω στο αναπηρικό του αμαξίδιο, καταβεβλημένος από την απώλεια της συντρόφου του.

Μάλιστα δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του και κατά τη διάρκεια του επικήδειου λύγισε και ξέσπασε σε κλάματα.

Σε μια συμβολική κίνηση, ο Τζορτζ Μπους φόρεσε ένα ζευγάρι κάλτσες με βιβλία, για να τιμήσει τη σύζυγό του, θέλοντας να θυμίσει σε όλους ότι η Μπάρμπαρα Μπους είχε ιδρύσει το ίδρυμα Barbara Bush Foundation For Family Literacy, στόχος του οποίου είναι να χρηματοδοτεί γονείς από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα ώστε να μάθουν ανάγνωση.

Εκεί για να τιμήσουν την Μπάρμπαρα Μπους ήταν επίσης η νυν Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ, χωρίς όμως το Πρόεδρο των ΗΠΑ, ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα με τη σύζυγό του Μισέλ και ο Μπιλ Κλίντον με τη σύζυγό του Χίλαρι.

Η Μπάρμπαρα Πιρς Μπους γεννήθηκε το 1925 στη Νέα Υόρκη. Γνώρισε τον Τζορτζ Μπους όταν ήταν 16 ετών, τον παντρεύτηκε τρία χρόνια αργότερα και το ζεύγος εγκαταστάθηκε στο Τέξας.

Ο γάμος τους κράτησε 73 χρόνια και ήταν η μακροβιότερη ένωση προεδρικού ζεύγους στην ιστορία των ΗΠΑ.

Εκείνη είναι μάλιστα η μοναδική Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ που είδε να ανεβαίνουν στο ανώτατο αξίωμα της χώρας ο σύζυγος, αλλά και ο γιος της.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top