Εικόνες σοκ από τη χημική επίθεση στη Συρία - Παιδιά κλαίνε και μωρά υποφέρουν

Πούτιν και Ιράν στο στόχαστρο του Τραμπ – Διαψεύδει η Μόσχα τη χρήση χημικών από τη Δαμασκό

Οργή και αποτροπιασμό προκαλούν οι ιδιαίτερα σκληρές εικόνες που έρχονται ανήμερα του Πάσχα των Ορθοδόξων από τη μαρτυρική Συρία. Πληροφορίες, τις οποίες πάντως αρνούνται Μόσχα και Δαμασκός, κάνουν λόγο για επίθεση με χημικά κατά του τελευταίου προπυργίου των αντικαθεστωτικών ανταρτών στην ανατολική Γούτα.

Είναι παιδιά που υποφέρουν στη Δούμα της Συρίας. Εικόνες αποτέλεσμα απάνθρωπων αεροπορικών βομβαρδισμών με χρήση φονικού χημικού αερίου των δυνάμεων του Άσαντ όπως λέει η Δύση και οι αντικαθεστωτικοί αντάρτες; Ή άλλη μία κατασκευασμένη πληροφορία προκειμένου να δικαιολογηθεί η ανάληψη στρατιωτικής δράσης εναντίον των κυβερνητικών και ρωσικών δυνάμεων της Συρίας όπως απαντά η Μόσχα;

Οι εικόνες όμως είναι γροθιά στο στομάχι. Παιδιά κλαίνε και δεν μπορούν να αναπνεύσουν. Δέχονται τις πρώτες βοήθειες από νοσοκόμους και εθελοντές. Με νερό προσπαθούν να καθαρίσουν τα θύματα από τα χημικά. Ακόμη και μωρά υποφέρουν.

Οι βομβαρδισμοί του τελευταίου προπυργίου των αντικαθεστωτικών ανταρτών στην ανατολική Γούτα έχουν δεκάδες νεκρούς. Τα βίντεο προκαλούν ανατριχίλα.

Πούτιν και Ιράν στο στόχαστρο του Τραμπ – Διαψεύδει η Μόσχα τη χρήση χημικών από τη Δαμασκό

Ο πρόεδρος Τραμπ κατηγορεί τον Πούτιν και τον Ιρανό πρόεδρο για την υποστήριξη που παρέχουν στο καθεστώς Άσαντ.

«Πολλοί νεκροί, περιλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, στην άμυαλη χημική επίθεση στη Συρία. Η περιοχή της θηριωδίας είναι κλειδωμένη και περικυκλωμένη από τον Συριακό Στρατό, κάνοντάς την εντελώς απρόσιτη στον έξω κόσμο. Ο πρόεδρος Πούτιν, η Ρωσία και το Ιράν είναι υπεύθυνοι γιατί υποστηρίζουν το Ζώο Άσαντ. Μεγάλο τίμημα θα πρέπει να πληρώσει»

Σύμβουλός του δεν αποκλείει κανένα ενδεχόμενο αν επαληθευθεί η χρήση χημικών εναντίον αμάχων στη Συρία. Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ δεν επιβεβαιώνει τη χρήση χημικών, ενώ η Μόσχα τη διαψεύδει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top