Σε ισόβια καταδικάστηκε ο Αφγανός που βίασε και σκότωσε την 19χρονη κόρη Γερμανού αξιωματούχου

Η 19χρονη Μαρία Λαντεμπούργκερ είχε βρει φρικτό θάνατο στα χέρια του - Νέα ενημέρωση 23:53

Σε ισόβια καταδικάστηκε σήμερα στη Γερμανία ο Χουσείν Χαβαρί, ο Αφγανός ο οποίος τον Οκτώβριο του 2016 βίασε και στη συνέχεια σκότωσε την κόρη Γερμανού αξιωματούχου.

Ο Χαβαρί είχε φτάσει στη Γερμανία τον Νοέμβριο του 2015, όπου δήλωσε ότι είναι Αφγανός ηλικίας 16 με 17 ετών. Την περίοδο που διέπραξε το έγκλημα δεν είχε ακόμη εξεταστεί το αίτημά του για άσυλο, καθώς οι αρχές δεν είχαν προλάβει εξαιτίας του μεγάλου αριθμού αιτήσεων.

Το έγκλημα είχε προκαλέσει σάλο στη Γερμανία, με την Άνγκελα Μέρκελ να βρίσκεται στο στόχαστρο, καθώς η ακροδεξιά εκμεταλλεύτηκε αυτό το γεγονός ώστε να καταγγείλλει την πολιτική της απόφαση να ανοίξει τα σύνορα της χώρας και να δεχθεί πολλές εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες, κυρίως από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Η υπόθεση πάντως, εκτός από τον αντιμεταναστευτικό λόγο, είχε αναδείξει και τις ελλείψεις στη συνεργασία των υπηρεσιών ασφαλείας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ – ΠΩΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΗΝ 19ΧΡΟΝΗ ΜΑΡΙΑ ΛΑΝΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚΕΡ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟΝ ΕΠΙΑΣΑΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ

 

Το έγκλημα συνέβη τον Οκτώβριο του 2016. Η επίθεση σημειώθηκε τη νύκτα την ώρα που το θύμα επέστρεφε από ένα πάρτι και ήταν ιδιαίτερα βίαιη: αφού τη δάγκωσε στο στήθος και στο μάγουλο, ο Χαβαρί προσπάθησε να την στραγγαλίσει. Μόλις έπεσε αναίσθητη, την βίασε επανειλημμένα, προτού την εγκαταλείψει στις όχθες ενός ποταμού όπου και πνίγηκε.

Ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε ότι επιτέθηκε στη νεαρή κινούμενος «από παρόρμηση».

Λίγες εβδομάδες αργότερα η αστυνομία συνέλαβε τον Χαβαρί, τον οποίο είχε καταγράψει κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, ενώ ταυτοποιήθηκε και το DNA στον τόπο του εγκλήματος.

Στη διάρκεια της δίκης εμπειρογνώμονες εκτίμησαν ότι τελικά η ηλικία του είναι μεταξύ 21 και 29 ετών και ο ίδιος παραδέχθηκε ότι δήλωσε δύο χρόνια μικρότερος για να επωφεληθεί από το καθεστώς του ασυνόδευτου ανήλικου.

Εξάλλου τέθηκε εν αμφιβόλω και η υπηκοότητά του, καθώς ένας αστυνομικός δήλωσε ότι τα δεδομένα στο κινητό του τηλέφωνο υποδεικνύουν ότι κατάγεται από το Ιράν. Έτσι το δικαστήριο κατάφερε να επικοινωνήσει με τον πατέρα του στο Ιράν, αν και ο ίδιος ο Χαβαρί είχε δηλώσει ότι τον είχαν σκοτώσει οι Ταλιμπάν.

ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ – ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΡΙΞΕΙ ΑΠΟ ΓΚΡΕΜΟ

 

Ο Χαβαρί είχε καταδικαστεί το 2013 σε δεκαετή κάθειρξη για απόπειρα δολοφονίας μιας φοιτήτριας στην Ελλάδα, την οποία είχε ρίξει από έναν γκρεμό στην Κέρκυρα. Αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους τον Οκτώβριο του 2015 και λίγο αργότερα χάθηκαν τα ίχνη του, με αποτέλεσμα να βρεθεί στη Γερμανία αιτών άσυλο, και να δολοφονήσει την 19χρονη φοιτήτρια Ιατρικής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top