Μυστήριο με το αεροσκάφος που συνετρίβη στο Ιράν: Δεν έχει βρεθεί ακόμα – Άγνωστο αν υπάρχουν νεκροί

Νέα δεδομένα στο αεροπορικό δυστύχημα

Αλαλούμ επικρατεί στις ιρανικές αρχές μετά τη συντριβή του αεροσκάφους  της εταιρίας Aseman Airlines, στα βουνά του Ιράν.

Αρχικά, ο επικεφαλής της δημοσίων σχέσεων της εταιρείας, είχε βγει και είχε δηλώσει πως και οι 66 επιβαίνοντες (πλήρωμα και επιβάτες) είναι νεκροί.

Ωστόσο λίγη ώρα αργότερα, η ιρανική αεροπορική εταιρεία ανακάλεσε την προηγούμενη ανακοίνωσή της σύμφωνα με την οποία έχουν σκοτωθεί και οι 66 επιβαίνοντες, επισημαίνοντας ότι μέχρι στιγμής το αεροπλάνο δεν έχει εντοπιστεί.

«Δεν έχουμε ακόμη καμία πρόσβαση στο ακριβές σημείο της συντριβής και κατά συνέπεια δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε οριστικά τον θάνατο όλων των επιβατών και των μελών του πληρώματος», δήλωσε ο Μοχαμάντ Ταμπαταμπαΐ, ο επικεφαλής των δημοσίων σχέσεων της εταιρείας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Isna.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

H τραγική ειρωνία με τον πιλότο του μοιραίου αεροπλάνου που συνετρίβη στα βουνά του Ιράν

Να σημειώσουμε, ότι το αεροπλάνο που εκτελούσε πτήση από την Τεχεράνη με προορισμό την πόλη Γιασούζ (νοτιοδυτικό Ιράν), συνετρίβη στην περιοχή Σαμιρόμ, στα βουνά του Ζαγκρός.

Λίγο πριν συντριβεί στην περιοχή Σαμιρόμ" (περίπου 480 χλμ. νότια της Τεχεράνης), επιχείρησε να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση σε έναν βοσκότοπο.

Χαρακτηριστικό είναι πως εξαιτίας της ορεινής μορφολογίας, η περιοχή ήταν δυσπρόσιτη ακόμα και για τα ελικόπτερα που μετέφεραν τους διασώστες. Τα ασθενοφόρα από την πρώτη στιγμή αποκλείστηκαν καθώς δε μπορούσαν να προσεγγίσουν την περιοχή.

Σαν να μην έφτανε αυτό, οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο το δύσκολο έργο τους, καθώς υπάρχουν ισχυροί άνεμου και η ομίχλη είναι πυκνή.

Να αναφέρουμε τέλος, πως το αεροσκάφος ATR 72 ήταν 25 ετών και όλα αυτά τα χρόνια είχε παρουσιάσει πολλά μηχανικά προβλήματα.

Μάλιστα στις 5 Φεβρουαρίου είχε αναγκαστεί να πραγματοποιήσει και πάλι αναγκαστική προσγείωση.

Για χρόνια, ήταν εκτός λειτουργίας αλλά τέθηκε και πάλι σε λειτουργία έπειτα από ολική επισκευή στην οποία υπεβλήθη.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top