Πρόκληση δίχως όρια από ακραίους Αλβανούς! Μιλούν για «Δημοκρατία της Τσαμουριάς» και διαστρεβλώνουν την ιστορία

Ο… Αλβανός μισθοφόρος Μάρκος Μπότσαρης και ο αγώνας για την απελευθέρωση της Θεσπρωτίας- Νέα ενημέρωση 04-02-2018 08:07

Προπαγάνδα και πρόκληση δίχως τέλος από ακραίες φωνές στην Αλβανία που μιλούν για στρατό που ετοιμάζεται να κατακτήσει την Τσαμουριά, ενώ μέσα από τραγούδια διαστρεβλώνουν την ιστορία.

Ζητούν τη "Μεγάλη Αλβανία". Παρουσιάζουν τους Έλληνες ως "αιμοσταγείς εκτελεστές" και τραγουδούν για μια ανύπαρκτη  «εθνοκάθαρση» των Τσάμηδων. Μάλιστα ο ήρωας του 1821 Μάρκος Μπότσαρης , παρουσιάζεται στα τραγούδια τους ως  Αλβανός μισθοφόρος που πολέμησε στο πλευρό των Ελλήνων.

Ως… αετός της Τσαμουριάς παρουσιάζεται και ο ...."Κομαντάντ Τσάμι", ο οποίος κρατώντας όπλα στα χέρια, ποζάρει δίπλα σε στρατιώτες του απελευθερωτικού στρατού της Τσαμουριάς  και φοράει ρούχα παραλλαγής , υποσχόμενος  την απελευθέρωση της Θεσπρωτίας από τους Έλληνες κατακτητές.

«Σας καλώ όλους τους Αλβανούς να στηρίξετε αυτήν την κίνηση έτσι ώστε να πάρουν οι Τσάμηδες  ό,τι τους αναλογεί και να αναγνωριστεί η γενοκτονία των Τσάμηδων από τους Έλληνες», λέει ο Πρόεδρος της «Δημοκρατίας της Τσαμουριάς», Φεστίμ Λάτο.  

Έχει φτιάξει  μάλιστα μέχρι και διαβατήριο για τους πολίτες της υποτιθέμενης Δημοκρατίας της Τσαμουριάς, ενώ πριν λίγες μέρες ξεσήκωσε τους κατοίκους του αλβανικού χωριού Φίερι να βγουν στους δρόμους και κρατώντας σημαίες της Τσαμουριάς να διαδηλώσουν για τα χαμένα εδάφη τους

Μάλιστα με προκλητική ανάρτησή του στο Facebook στρέφει την κάνη του όπλου στους Έλληνες και ονειρεύεται μάχες όπως αυτές του UCK.

«Ο Απελευθερωτικός στρατός της "Τσαμουριάς" είναι μια σοβαρή απειλή για το ελληνικό κράτος», γράφει.

Η απροκάλυπτη προπαγάνδα και οι αλυτρωτικές διαθέσεις κάποιων ακραίων Αλβανών  μπορεί να δυναμιτίζουν το κλίμα όμως σίγουρα δεν επηρεάζουν τις σχέσεις των δύο λαών.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top