Δημοψήφισμα Κούρδων του Ιράκ: Η Βαγδάτη στέλνει στρατιωτική αντιπροσωπεία στην Τεχεράνη

Κοινές ασκήσεις Ιράκ και Τουρκίας που αντιτίθενται στην ανεξαρτησία του Ιρακινού Κουρδιστάν

Υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία των ιρακινών ενόπλων δυνάμεων έστειλε σήμερα η Βαγδάτη στο γειτονικό Ιράν, προκειμένου «να να συντονίσει στρατιωτικές προσπάθειες».

Στη δήλωση που εξέδωσε ο ιρακινός στρατός, δεν αναφέρονται λεπτομέρειες για τον στόχο της επίσκεψης, για την οποία πιστεύεται πως εντάσσεται στα μέτρα αντιποίνων που ελήφθησαν από την κυβέρνηση στη Βαγδάτη μετά το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Ιρακινό Κουρδιστάν.

Να σημειώσουμε, πως τόσο το Ιράν όσο και η Τουρκία, έχουν εκφράσει την αντίθεση τους επίσης σε οποιαδήποτε κίνηση προς την απόσχιση των Κούρδων και οι στρατοί τους έχουν αρχίσει τις τελευταίες ημέρες κοινά στρατιωτικά γυμνάσια κοντά στα συνορά τους με το Ιρακινό Κουρδιστάν.

Το Ιράκ και η Τουρκία πραγματοποίησαν επίσης κοινές στρατιωτικές ασκήσεις.

Να σημειώσουμε, πως το δημοψήφισμα των Κούρδων του βόρειου Ιράκ για ανεξαρτησία, έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην περιοχή, καθώς η κεντρική κυβέρνηση του Ιράκ, το θεώρησε ως «πράξη εχθρική», ενώ η Τουρκία αντέδρασε, απειλώντας με «στρατιωτική» απάντηση.

Να αναφέρουμε τέλος, πως για την Βαγδάτη, το δημοψήφισμα αποτελεί «απειλή» για τα σύνορα της, καθώς οποιοσδήποτε επανασχεδιασμός τους, θα «αφαιρούσε» μεγάλο μέρος των πετρελαιοπηγών που υπάρχουν στην περιοχή από την κυριαρχία της.

Πηγή φώτο/video: Αssociated Press

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top