Αναζητούν και άλλους υπόπτους για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο – Προβληματική προσωπικότητα ο 18χρονος

Στο κόκκινο παραμένει το επίπεδο συναγερμού

Συνεχίζονται οι έρευνες στο Λονδίνο για τον εντοπισμό ενδεχομένως και άλλων υπόπτων για τη βομβιστική επίθεση στο μετρό του Λονδίνου, μετά από τη σύλληψη ενός 18χρονου και την ανάληψη ευθύνης για το χτύπημα από τον ISIS.

«Στην παρούσα φάση, συνεχίζουμε να εξετάζουμε την πιθανότητα να μην ήταν μόνο ένα πρόσωπο υπεύθυνο για την επίθεση. Προτεραιότητά μας είναι (…) να αναγνωρίσουμε και να εντοπίσουμε και άλλους πιθανούς υπόπτους», δήλωσε το Σάββατο το βράδυ σε συνέντευξη Τύπου ο Νιλ Μπάσου, αξιωματικός της αντιτρομοκρατικής μονάδας της αστυνομίας.

Όπως μετέδωσε και το star.gr, το Σάββατο η αστυνομία του Λονδίνου προχώρησε στη σύλληψη ενός 18χρονου υπόπτου στην περιοχή του Ντόβερ για το χτύπημα στον σταθμό του μετρό στο Parsons Green.

Συγκεκριμένα η σύλληψη έγινε στη ζώνη αναχωρήσεων του λιμανιού του Ντόβερ, από το οποίο πραγματοποιείται η διέλευση στην άλλη πλευρά της Μάγχης, με αποτέλεσμα να διαταχθεί η μερική εκκένωση του λιμανιού, ώστε να ερευνηθεί η περιοχή.

Η αστυνομία, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, κατέσχεσε «διάφορα αντικείμενα», ενώ ο ύποπτος μεταφέρθηκε και ανακρίνεται στο αστυνομικό τμήμα του Λονδίνου.

Σύμφωνα με τον Νιλ Μπάσου πρόκειται για ένα «προβληματικό θετό παιδί», που φέρεται να είχε συλληφθεί πριν από δύο εβδομάδες κοντά στο σημείο, όπου έγινε η επίθεση, αλλά αφέθηκε ελεύθερος.

Η υπουργός Εσωτερικών, Άμπερ Ραντ δήλωσε ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για να ειπωθεί αν ο 18χρονος ήταν γνωστός στις αρχές, όπως ισχυρίστηκε μέσω Twitter, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

Οι έρευνες συνεχίζονται και σύμφωνα με την αστυνομία έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος. Το Σάββατο η αστυνομία εκκένωσε εν μέρει μια περιοχή στο Sunbury-on-Thames, 20 χλμ. νοτιοδυτικά του Λονδίνου, δημιουργώντας έναν κλοιό ασφαλείας σε ακτίνα 100 μέτρων γύρω από ένα σπίτι προκειμένου να διεξαγάγει έρευνα.

Όπως έγινε γνωστό το σπίτι άνηκε στην 71χρονη Penelope Jones και τον 88χρονο σύζυγό της Ronald, οι οποίοι τις τελευταίες τρεις δεκαετίες είχαν υιοθετήσει και μεγαλώσει 268 παιδιά, τα οχτώ τελευταία εκ των οποίων ήταν πρόσφυγες, ανάμεσά τους και ο 18χρονος. Μάλιστα φίλοι του ζευγαριού λένε ότι οι δύο ηλικιωμένοι είχαν απηυδήσει με τον νεαρό, λόγω της προβληματικής συμπεριφοράς του.

Το επίπεδο συναγερμού στο Λονδίνο παραμένει στο ανώτατο σημείο και ο στρατός έχει βγει στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας.

Συνολικά, 1.000 αστυνομικοί θα αναπτυχθούν σε όλη τη χώρα, ενώ άλλοι τόσοι στρατιώτες φρουρούν από χθες στρατηγικά σημεία όπως πυρηνικούς σταθμούς και σημαντικές υποδομές.

Τέλος η βρετανική κυβέρνηση γνωστοποίησε την πρόθεσή της να συνάψει με την ΕΕ μια νέα συμφωνία ασφαλείας που θα επιτρέψει να συνεχιστεί η συνεργασία στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και μετά το Brexit.

Πηγή φωτό: AP

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top