«Έβλεπα ανθρώπους με καμμένα πρόσωπα» - Συγκλονίζει Ελληνίδα που βίωσε τον εφιάλτη στο μετρό του Λονδίνου

Η Ελένη Καραμπάση περιγράφει στο star.gr τις πρώτες στιγμές μετά την έκρηξη / Πρώτη ανάρτηση: 15-09-2017 17:01

"Έβλεπα ανθρώπους πεσμένους και με καμμένα πρόσωπα"

Τον τρόμο έζησε για ακόμα μια φορά το Λονδίνο το πρωί της Παρασκευής, όταν όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το star.gr, σημειώθηκε έκρηξη σε βαγόνι του μετρό στο Parsons Green του Δυτικού Λονδίνου.

Οι σκηνές που επικράτησαν μετά το τρομοκρατικό χτύπημα, ήταν πανικού και χάους, καθώς τουλάχιστον 20 πολίτες τραυματίστηκαν, ενώ οι υπόλοιποι έτρεχαν πανικόβλητοι να δουν τι συμβαίνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκρηξη στο μετρό του Λονδίνου! Για τρομοκρατικό χτύπημα μιλά η αστυνομία

Το star.gr επικοινώνησε με την Ελένη Καραμπάση, Ελληνίδα που ζει, εργάζεται στο Λονδίνο, και βρέθηκε στον σταθμό λίγο μετά την επίθεση: 

 

«Ήμουν εκεί αφότου έγινε το χτύπημα. Από ότι είπανε, υπήρξε κάποια συσκευή μέσα στο βαγόνι του τρένου που ήτανε αυτοσχέδια βόμβα. Το βαγόνι πήγαινε προς το κέντρο της πόλης και τότε έγινε η έκρηξη.  Εγώ πήγαινα στη δουλειά μου και έτσι βρέθηκα στο σταθμό εκείνη την ώρα. Ήταν πάρα πολλά ασθενοφόρα στο χώρο, άνθρωποι πεσμένοι στο δρόμο με καμμένα πρόσωπα, γενικά επικρατούσε ένας πανικός. Ο σταθμός φυσικά έκλεισε, καθώς και όλη η γραμμή προς το Wimbledon. Η κινητοποίηση ήταν άμεση, ο σταθμός έκλεισε κατευθείαν και η Αστυνομία έδιωχνε τον κόσμο που ερχόταν, δε μας άφηνε να πάμε κοντά».

«ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΗΤΑΝ ΠΕΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ-ΕΙΜΑΙ ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΗ»

«Εγώ προσωπικά είδα 5 άτομα πεσμένα στο δρόμο. Η εικόνα που έχω να σας δώσω είναι χάος, πραγματικά ένα χάος. Είμαι σοκαρισμένη από αυτά που είδα. Όταν ξυπνάς για να πας στη δουλειά σου και βλέπεις κάτι τέτοιο σε μια τόσο φιλήσυχη περιοχή, μια περιοχή που υπάρχουν παιδιά, που περνάει κάθε μέρα τόσος κόσμος, σοκάρεσαι. Κανείς δεν περίμενε να συμβεί κάτι τέτοιο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με τα όπλα στα χέρια οι αστυνομικοί στο Λονδίνο μετά την έκρηξη στο μετρό – ΦΩΤΟ

Όπως δήλωσε η Ελένη Καραμπάση στο star.gr, «μετά το συμβάν, οι Αρχές μας προειδοποίησαν να κυκλοφορούμε στο Parsons Green με προσοχή. Τα ΜΜΕ εδώ δεν έχουν μεταδώσει κάποια πληροφορία για υπόπτους, αλλά η περιοχή είναι ακόμα αποκλεισμένη με ελικόπτερα και Αστυνομία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρόμος και πάλι στο Λονδίνο! Η βόμβα θα πει πολλά για τον δράστη

«ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΑΡ΄ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ»

«Κοιτάξτε, όταν έγινε η επίθεση στο London Bridge ήμουνα εκεί μια ώρα πριν γίνει. Και σήμερα, αν είχα ξεκινήσει 10 λεπτά νωρίτερα από το σπίτι μου θα ήμουν κι εγώ ίσως κάποιος από τους τραυματίες. Αλλά παρόλα αυτά δε με τρομάζει κάτι,πιστεύω ό,τι είναι να συμβεί θα συμβεί και δε μπορούν να μας φοβίσουν κάποια συγκεκριμένα γεγονότα τους υπόλοιπους με τις ζωές μας. Ναι, είναι κάτι σοκαριστικό, ποτέ δε ξέρεις τι μπορεί να συμβεί.Σίγουρα, όλοι μας εδώ λέμε ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, να φυλαγόμαστε, αλλά δε μπορείς να κάνεις κάτι. Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει όπου και να είσαι. Και στην Ελλάδα να είσαι μπορεί να γίνει κάτι, δεν το ξέρεις αυτό.  Και οι Βρετανοί είναι πολύ ψύχραιμοι με όλο αυτό. Στην αρχή όταν μετακόμισα εδώ είχα κι εγώ αυτό το φόβο μην γίνει κάτι αλλά μου μετέδωσαν οι Βρετανοί το σκεπτικό ότι αυτά τα γεγονότα δεν μπορούν να μας σταματήσουν να ζούμε τις ζωές μας. Σε μια μεγάλη πόλη όπως το Λονδίνο, είναι θέμα χρόνου να ξαναχτυπήσουν, το περιμέναμε κάπως, είχαν μείνει πολύ καιρό ήσυχοι».

 

Ρεπορτάζ: Ευαγγελία Ντούρου

Επιμέλεια: Χριστίνα Βεργιώτη/ Σοφία Γαλάνη

Πηγή φώτο: Αssociated Press

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top