Έκρηξη στο μετρό του Λονδίνου! Για τρομοκρατικό χτύπημα μιλά η αστυνομία

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι επιβάτες έχουν εγκαύματα στο πρόσωπο - Πρώτη ανάρτηση: 10:51

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε συρμό του μετρό του Λονδίνου στο σταθμό Parsons Green με αρκετούς τραυματίες. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα.

 

"Είδα μία λάμψη και άκουσα έναν κρότο μέσα σε μια στάντα που περιείχε ένα δοχείο με καλώδια", δήλωσε ένας από αυτόπτης μάρτυρας.

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες επιβάτες έβγαιναν από το συρμό με εγκαύματα στο πρόσωπο, μετά από έκρηξη ενός λευκού δοχείου που βρισκόταν μέσα σε πλαστική σακούλα από σούπερ μάρκετ στο πίσω μέρος του τρένου.

Δημοσιογράφος του BBC που βρισκόταν στο σταθμό, καθώς πήγαινε στη δουλειά του μετέδωσε ότι στο σημείο επικράτησε πανικός, με τον κόσμο να τρέχει έξω από το τρένο αμέσως μετά την έκρηξη. 

"Είδα ανθρώπους με πληγές και εγκαύματα και επικράτησε πανικός", είπε. 

Σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους κι ένας μαθητής. 

Δυνάμεις ασφαλείας έχουν σπεύσει στο σημείο, ενώ η αστυνομία έχει καλέσει τους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή του Parsons Green.

Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη, έξι πυροσβεστικά οχήματα, δύο μονάδες διάσωσης και 50 πυροσβέστες. Μάλιστα η αστυνομία διέψευσε πληροφορίες που μετέδωσαν νωρίτερα τα βρετανικά ΜΜΕ ότι καταζητείται ένοπλος με μαχαίρι και ότι εντοπίστηκε δεύτερος μηχανισμός.

«Προτεραιότητά μας είναι να αξιολογήσουμε το επίπεδο και την φύση των τραυμάτων», ανέφερε στο Twitter η υπηρεσία ασθενοφόρων του Λονδίνου.

Η κυκλοφορία των συρμών έχει διακοπεί ανάμεσα στους σταθμούς Earls Court και Wimbledon και Edgware Road και Wimbledon.

 

Πηγή φωτό: Twitter

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top