Δραματική έκκληση κυβερνήτη της Φλόριντα: Φύγετε τώρα! Δεν θα επιβιώσετε όσοι μείνετε!

Πολλοί αρνούνται να εγκαταλείψουν τις περιουσίες τους

Aγωνιώδη έκκληση στους κατοίκους του Μαϊάμι και των περιοχών της Φλόριντα που θα χτυπηθούν από την Ίρμα απηύθυνε σε συνέντευξη Τύπου ο κυβερνήτης της πολιτείας Ρικ Σκοτ. 

«Αν σας δόθηκε εντολή να φύγετε, πρέπει να φύγετε τώρα… Όχι απόψε, όχι σε μια ώρα. Πρέπει να φύγετε τώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σκοτ ενόψει της επέλασης του κυκλώνα. Στο πλαίσιο της μαζικής εκκένωσης, οι αρχές συλλαμβάνουν τους αστέγους για να τους απομακρύνουν από τις περιοχές που βρίσκονται σε κίνδυνο. 

H Ίρμα αναμένεται να προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στη Φλόριντα, ενώ η πρωτεύουσα Μαϊάμι θυμίζει πόλη - φάντασμα, καθώς άλλοι κάτοικοι εκκενώνουν την περιοχή, και άλλοι έχουν κλειδαμπαρωθεί στα σπίτια τους, αρνούμενοι να εγκαταλείψουν τις περιουσίες τους, παρά τις προειδοποιήσεις για να φύγουν. «Προσευχηθείτε για εμάς» αναφέρει χαρακτηριστικά ένας από τους κατοίκους. 

Η Kaydee Gavron μόλις μετακόμισε στην περιοχή της South Beach και σχεδιάζει να περάσει την καταιγίδα στο σπίτι της που είναι χτισμένη από σκυρόδεμα.

Ο David Wallack, ιδιοκτήτης του Mango Tropical Cafe, θα παραμείνει στην περιοχή, ενώ προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας στην επιχείρησή του, η οποία είναι «επενδυμένη» με γυαλί σχεδιασμένο για να αντέχει άνεμους έως και 130 μίλια / ώρα, καθώς και παντζούρια.

Στο μάτι του κυκλώνα Ίρμα πιθανώς να βρεθούν τα Φλόριντα Κις, ένα αρχιπέλαγος από 1.700 κοραλλιογενή νησάκια νοτιοδυτικά της πολιτείας Φλόριντα, καθώς και η πόλη Τάμπα σύμφωνα με εκτιμήσεις μετεωρολόγων. 

Ας σημειωθεί ότι έχει δοθεί εντολή σε τουλάχιστον 5,6 εκατ. κατοίκους να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους στις πολιτείες Φλόριντα και Τζόρτζια. O κυβερνήτης της Φλόριντα επιστρατεύει 17.000 εθελοντές για να βοηθήσουν στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης. 



O κυκλώνας έχει προκαλέσει, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ζημιές ύψους 1,4 δισεκ. δολαρίων σε Αντίγκουα και Μπαρμπούντα και τις γαλλικές νήσους. 

 

*φωτο, βιντεο: AP

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top