Bloomberg: Το ελληνικό δράμα παίζεται με Βρετανούς ηθοποιούς σε ευρωπαϊκή σκηνή!

Deva vu “χτύπησε” τους Ευρωπαίους, όταν άκουσαν για "δημιουργική ασάφεια" στις διαπραγματεύσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο

Bloomberg: Το ελληνικό δράμα παίζεται με Βρετανούς

Στις δυσκολίες και τα «αγκάθια» στις διαπραγματεύσεις του Brexit και στην απόσταση που χωρίζει την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο για μια τελική συμφωνία αναφέρεται το πρακτορείο Bloomberg, παραλληλίζοντας την κατάσταση με τα όσα συνέβαιναν στην Ελλάδα το 2015, όταν υπουργός Οικονομικών ήταν ο... Γιάνης Βαρουφάκης. Ανάλογο δημοσίευμα είχε προηγηθεί από την Wall Street Journal. 

Δείτε επίσης: Brexit: Ηνωμένο Bασίλειο και Ευρωπαϊκή Ένωση πολύ μακριά από συμφωνία

Δείτε επίσης: Η Ε.Ε ανησυχεί για το Brexit - O τρίτος γύρος διαπραγματεύσεων ξεκίνησε στις Βρυξέλλες

Δείτε επίσης: Στο "τραπέζι" οι προσφορές από τις χώρες τις ΕΕ για τους οργανισμούς που φεύγουν λόγω Brexit από την Αγγλία

To κείμενο έχει τίτλο «Ένα ελληνικό δράμα, ηθοποιοί από το Λονδίνο και η Ευρωπαϊκή Σκηνή».

«Όταν χρησιμοποιήθηκε η φράση “δημιουργική ασάφεια” για την περιγραφή της στρατηγικής του Λονδίνου στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, μία αίσθηση deva vu “χτύπησε” τους Ευρωπαίους», αναφέρει χαρακτηριστικά το Bloomberg.

«Παρότι οι συζητήσεις για το Brexit είναι θεμελιωδώς διαφορετικές σε σχέση με τις αντίστοιχες για την ελληνική κρίση, υπάρχουν ορισμένες όψεις της κατάστασης, οι οποίες ανακαλούν διάφορες μνήμες στους ιθύνοντες των Βρυξελλών», επισημαίνει, στη συνέχεια.

Και εξηγεί, αναλυτικά: «Όπως και στην περίπτωση της Ελλάδας, στις βρετανικές διαπραγματεύσεις υπάρχει μία σαφή προθεσμία. Παρότι αυτή τη φορά η παρέλευση των χρονικών ορίων δεν συνεπάγεται τη στάση πληρωμών, είναι πιθανό η Βρετανία να υποστεί σημαντικές συνέπειες, σε περίπτωση αδιεξόδου».

Σύμφωνα με το Bloomberg, όπως και στην Ελλάδα, η βρετανική πλευρά είναι αυτή που θα χάσει τα περισσότερα, αν οι διαπραγματεύσεις υπερβούν τα χρονικά όρια που έχουν τεθεί.

Παράλληλα, το αμερικανικό πρακτορείο αναφέρεται και στις δεκάδες προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης προς τους διεθνείς πιστωτές, κατά τη διάρκεια του α' εξαμήνου του 2015, οι οποίες πλέον προσομοιάζουν μ’ αυτές της βρετανικής κυβέρνησης προς τις Βρυξέλλες.

Το Bloomberg καταλήγει, επισημαίνοντας ότι οι δύο διαπραγματευτικές διαδικασίες έχουν ένα ακόμη κοινό, καθώς αμφότερες έπληξαν και πλήττουν το προφίλ του/της πρωθυπουργού των δύο χωρών. Ο Αλέξης Τσίπρας αναγκάστηκε να βασιστεί στη στήριξη της αντιπολίτευσης για να εγκρίνει τον συμβιβασμό, ενώ παρομοίως, η Τερέζα Μέι βρίσκεται ενώπιον ενός νέου διχασμού στο Συντηρητικό Κόμμα μεταξύ των υποστηρικτών του σκληρού Brexit και των μετριοπαθών.

Ήταν Άνοιξη του 2015, όταν ο Γιάνης Βαρουφάκης, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα είχε μιλήσει για... «δημιουργική ασάφεια».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top