Ο Βασιλιάς της Ισπανίας πήγε σε διαδηλώσεις ενάντια στην τρομοκρατία! ΒΙΝΤΕΟ

Νέο ντοκουμέντο από την επίθεση στην Βαρκελώνη στο φως - Τι φοβούνται οι μουσουλμάνοι

Νέο συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση στη Βαρκελώνη ήρθε στο φως της δημοσιότητας. 

Οι εικόνες προέρχονται από κάμερα ασφαλείας καταστήματος στην Ράμπλα. Κάποιοι ανυποψίαστοι ακούνε το αυτοκίνητο να πλησιάζει με ταχύτητα και τρέχουν να σωθούν, όπως μπορείτε να δείτε στο ΒΙΝΤΕΟ. Το λευκό βαν που οδηγεί ο Γιουνές Αμπουγιακούμπ με ταχύτητα σκορπάει το θάνατο. Πολλοί είναι οι τουρίστες που το βλέπουν να απομακρύνονται. Παρά ταύτα δεν χάνουν ευκαιρία να κρυφτούν κάτω από τα κατεβασμένα στόρια ενός καταστήματος.

Ο Λέσλι Γιεντό, αστυνομικός 35 χρόνων, είναι ο πρώτος που κατάλαβε τι ακριβώς συνέβαινε και όπως περιέγραψε στην εφημερίδα El Pais κραύγαζε σαν τρελός, προσπαθώντας να προειδοποιήσει τους δεκάδες που έκαναν αμέριμνοι τη βόλτα τους.

«Αντιμετωπίζουμε μία παγκόσμια πρόκληση, η οποία χρήζει παγκόσμιας απάντησης»είπε ο Ισπανός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι.

Χιλιάδες είναι ο κόσμος που αυθόρμητα συμμετείχε το Σάββατο στη διαδήλωση που έγινε σε όλη τη διαδρομή μέχρι την πλατεία Καταλονίας ως αντίδραση για τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Σε μία ασυνήθιστη κίνηση, ο βασιλιάς Φελίπε ο έκτος, είναι ο πρώτος Ισπανός μονάρχης που συμμετέχει σε διαδήλωση, μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα, το 1975.

«Το Ισλάμ καταδικάζει αυτές τις τρομοκρατικές πράξεις και τις απορρίπτει παντελώς» , δήλωσε ο ιμάμης του κεντρικού τεμένους της Μαδρίτης

Δεν ήταν λίγοι οι μουσουλμάνοι, μετά την προσευχή της Παρασκευής που είπαν ότι πλέον φοβούνται για την έξαρση φαινομένων ισλαμοφοβίας.

Στην Ρούμπι, πόλη της Καταλονίας έγινε επιμνημόσυνη δέηση για τον 3χρονο Τσάβι Μαρτίνεθ που έχασε τη ζωή του στη Ράμπλα. Όσοι βρέθηκαν εκεί φώναζαν με δυνατή φωνή «Δεν φοβόμαστε».  Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η εικόνα των χαροκαμένων γονέων του μικρού να αγκαλιάζουν τον τοπικό ιμάμη Ντρις Σαλίμ, σε ένδειξη αλληλεγγύης. Καταχειροκροτήθηκαν, ενώ ο ιμάμης ξέσπασε σε κλάματα....

Χιλιάδες ήταν οι κάτοικοι στην Καμπρίλς που συμμετείχαν στην εκδήλωση κατά της τρομοκρατίας.

Μία εβδομάδα μετά το τρομοκρατικό κτύπημα και η Βουλή της Καταλονίας κράτησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top