Κλιμακώνεται η ένταση ανάμεσα σε ΗΠΑ και Β. Κορέα-Μουδιασμένη παρακολουθεί η υφήλιος

Όλοι ελπίζουν η διαμάχη αυτή να παραμείνει μόνο στα λόγια

Η έντονη ρητορική αντιπαράθεση Βόρειας Κορέας και Ηνωμένων Πολιτειών καλά κρατεί και ο κόσμος παρακολουθεί, ελπίζοντας ότι η διαμάχη θα παραμείνει απλώς λεκτική.

«Οι πύραυλοι Χουασόνγκ-12 που θα εκτοξευθούν από τον στρατό μας θα διασχίσουν τον ουρανό πάνω από τις περιοχές Σιμάνε, Χιροσίμα και Κοίσι της Ιαπωνίας, πετώντας 3.356,7 χιλιόμετρα και 1.065 δευτερόλεπτα πριν πέσουν στα διεθνή ύδατα, 30 με 40 χιλιόμετρα μακριά από το Γκουάμ» ανέφερε η βορειοκορεατική τηλεόραση.

Το μικρό νησί Γκουάμ, στον Ειρηνικό Ωκεανό, είναι αμερικανικό έδαφος από το 1898, μετά το τέλος του αμερικανο-ισπανικού πολέμου. Τότε δημιουργήθηκε εκεί ναυτική βάση στην οποία σήμερα ελλιμενίζονται τέσσερα πυρηνοκίνητα υποβρύχια. Το 1944 το νησί απέκτησε και αεροπορική βάση για τις ανάγκες του πολέμου εναντίον της Ιαπωνίας. Διαθέτει δύο διαδρόμους προσγειώσεως 3 χιλιομέτρων. Οι κάτοικοι του και οι τουρίστες συνεχίζουν κανονικά τη ζωή τους παρά την αντιπαράθεση.

Ο φαύλος κύκλος δηλώσεων συνεχίστηκε μετά τα «πυρ και οργή» και «το αμερικανικό πυρηνικό οπλοστάσιο είναι ισχυρότερο παρά ποτέ» του προέδρου Τραμπ.

Στη Βόρειο Κορέα υπήρξε και διαδήλωση στην κεντρική πλατεία της ΠιονΓιανγκ. Το κεντρικό πανό έγραφε ότι «υποστηρίζουμε πλήρως την κυβέρνηση που απορρίπτει τις κυρώσεις εναντίον μας».

Οι νοτιοκορεάτες και οι τουρίστες συνεχίζουν να επισκέπτονται χωρίς προβλήματα την περιοχή του 38ου παραλλήλου στα σύνορα των δύο χωρών.

Στην Ιαπωνία υπάρχει πάντοτε ανησυχία ενώ και η Μόσχα παρακολουθεί από κοντά.

«Η ισχυρή θέλησή μας είναι οι ΗΠΑ να διατηρήσουν τη ψυχραιμία τους και να αποφύγουν όποιες κινήσεις προκαλέσουν άλλους» δήλωσε ο Ρώσος Πρέσβης στα Ηνωμένα Έθνη, Βασίλι Νεμπενζια.

Η αντιπαράθεση έδωσε την ευκαιρία στους γραφίστες της «Liberation» να αυτοσχεδιάσουν, διασταυρώνοντας στοιχεία της προσωπικότητας του Τραμπ και του Κιμ.

Την ίδια ώρα έξω από τον Λευκό Οίκο έκανε την εμφάνισή του τεράστιο φουσκωτό κοτόπουλο που μοιάζει στον Αμερικανό πρόεδρο. Ο ιδιοκτήτης του το ονομάζει Ντον:

«Το κάνω αυτό ως προειδοποίηση για το πόσο κακός και αποσταθεροποιητικός είναι ο ηγέτης μας και πόσο αδύναμη και ανασφαλής η συμπεριφορά του» δήλωσε ο ίδιος.

Η υποτιθέμενη βοήθεια Πούτιν στον Τραμπ κατά τις εκλογές οδήγησε άλλο ευφάνταστο, Ρώσο αυτή τη φορά, να φτιάξει δολάριο με τα πρόσωπα και των δύο ηγετών.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top