Το Βερολίνο σε ρόλο πυροσβέστη! Β. Κορέα και Τραμπ να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση

Συναγερμός από τις εκατέρωθεν απειλές

Το Βερολίνο σε ρόλο πυροσβέστη

Τον ρόλο του διαιτητή ανέλαβε σήμερα το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο κάλεσε τη Β. Κορέα και τις ΗΠΑ να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση μετά από τις εκατέρωθεν απειλές για επιθέσεις.

«Παρακολουθούμε με τη μεγαλύτερη ανησυχία την κλιμάκωση στις δηλώσεις γύρω από την κορεατική χερσόνησο, η κατάσταση είναι αληθινά σοβαρή. Το να προσθέσουμε τον ήχο από τις στρατιωτικές μπότες σίγουρα δεν θα βελτιώσει τα πράγματα, η στρατιωτική οδός δεν μπορεί να είναι λύση. Καλούμε συνεπώς όλα τα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ Μάρτιν Σέφερ.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το star.gr ο Ντόναλντ Τραμπ την Τρίτη μιλώντας σε δημοσιογράφους διεμήνυσε στην Πιονγιάνγκ ότι θα εξαπολύσει εναντίον της πυρ και οργή σε περίπτωση που επιτεθεί στις ΗΠΑ. 

Από την άλλη η Βόρεια Κορέα απάντησε σήμερα ότι σκέφτεται να εκτοξεύσει πυραύλους εναντίον της νήσου Γκουάμ που θεωρείται αμερικανική επικράτεια. 

Οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου σηματοδοτούν μια σαφή κλιμάκωση στη ρητορική της Ουάσιγκτον έναντι των βορειοκορεατικών προγραμμάτων για τους βαλλιστικούς πυραύλους και τα πυρηνικά, εξαιτίας των οποίων επιβλήθηκε το περασμένο σαββατοκύριακο στην Πιονγιάνγκ μια έβδομη πτυχή κυρώσεων του ΟΗΕ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top