Φονικές πυρκαγιές σε Κροατία, Ιταλία και Πορτογαλία- Ένας νεκρός και απίστευτες καταστροφές

Παράλληλα, χαλάζι σε μέγεθος αυγού στην Ισπανία

Μάχη με τις πυρκαγιές γύρω από το παραλιακό θέρετρο Σπλιτ δίνουν εκατοντάδες πυροσβέστες, ώστε να μην πλησιάσουν οι φλόγες τα περίχωρα της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Κροατίας. Πολλοί τουρίστες εγκατέλειψαν την περιοχή, καθώς διακόπηκε η ηλεκτροδότηση και η παροχή νερού. Δυο εμπορικά κέντρα εκκενώθηκαν λόγω καπνού.

Τα πυροσβεστικά αεροπλάνα που είχαν καθηλωθεί εξ' αιτίας των ισχυρών ανέμων, ανέλαβαν ξανά δράση... Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, ενώ σπίτια, αυτοκίνητα κι ένα νηπιαγωγείο υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Στο Μαυροβούνιο, στη χερσόνησο Λούστικα, κοντά στα σύνορα με την Κροατία, οι πυροσβέστες έχουν λάβει θέσεις μέσα σε χωριά για να προστατέψουν τα κτίρια από τις δασικές πυρκαγιές που απειλούν κατοικημένες περιοχές. Η χώρα ζήτησε βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Στο έλεος της φωτιάς τουλάχιστον 16 περιοχές στην κεντρική και νότια Ιταλία. Στο παραλιακό προάστιο Όστια της Ρώμης, οι φλόγες άγγιξαν τα σπίτια. Κάτοικοι και λουόμενοι έφυγαν όπως-όπως, καθώς μαύρο σύννεφο σκέπασε την περιοχή. Οι αρχές συνέλαβαν έναν ύποπτο για εμπρησμό.

Συναγερμός και στην Πορτογαλία. Περίπου 2.800 πυροσβέστες επί ποδός για την αντιμετώπιση πολλών εστιών φωτιάς στα βόρεια και στα κεντρικά της χώρας. Δέκα πυροσβέστες υπέστησαν εγκαύματα ή δηλητηριάστηκαν από την εισπνοή καπνού.

Στην βόρεια Ισπανία, αντίθετα, έπεσε φονικό χαλάζι σε μέγεθος αυγού, σκοτώνοντας ακόμη και πρόβατα. Δεκάδες αυτοκίνητα κυριολεκτικά βομβαρδίστηκαν, ενώ εκτεταμένες ζημιές υπέστησαν και οι καλλιέργειες.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top