Ήταν και Έλληνες ανάμεσα στους ταραξίες του Αμβούργου

Δείτε τι γράφει ο γερμανικός τύπος

Süddeutsche Zeitung:Έλληνες διαδηλωτές στο Αμβούργο

Η Σύνοδος Κορυφής των G20 και τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στο Αμβούργο τις περασμένες ημέρες μονοπωλούν το ενδιαφέρον του γερμανικού τύπου. 

Πιο συγκεκριμένα, σε άρθρο της εφημερίδας Süddeutsche Zeitung με τίτλο «Οι ταραξίες του G20 ήρθαν από όλη την Ευρώπη» επισημαίνεται ότι «σύμφωνα με την αστυνομία του Αμβούργου, οι συλληφθέντες προέρχονται από χώρες όπως την... Ελλάδα, την Ελβετία, την Ισπανία και τη Σουηδία. Ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ ανέφερε μάλιστα ότι οι αναρχικοί κύκλοι προετοιμάζονταν εδώ και δύο χρόνια για τις διαδηλώσεις κατά των G20 και εισήγαγαν ‘υλικό’ για τα επεισόδια, ήδη πριν ξεκινήσουν οι αυστηρότεροι συνοριακοί έλεγχοι».

Δείτε επίσης: Σήκωσε το γάντι η Τσέλσι Κλίντον και απάντησε στον Τραμπ για την Ιβάνκα που ανέλαβε ρόλο Πλανητάρχη στη G20

Δείτε επίσης: Συνεχίστηκαν τα βίαια επεισόδια στο Αμβούργο

Δείτε επίσης: Το τελικό ανακοινωθέν της G20 – Σε τι δεσμεύθηκαν οι ηγέτες των χωρών

Υπενθυμίζουμε ότι τις περασμένες μέρες κατά την διάρκεια της Συνόδου των G20 στο Αμβούργο έγιναν σοβαρά επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών. Σύμφωνα με απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα η γερμανική αστυνομία το Σάββατο, τουλάχιστον 213 μέλη της τραυματίστηκαν, ενώ έγιναν πάνω από 140 συλλήψεις.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ G20;

Η Ομάδα των Είκοσι γνωστή ως η G20 ή και G-20, είναι ένα διεθνές φόρουμ για τις κυβερνήσεις και τους διοικητές των κεντρικών τραπεζών από τις 20 μεγάλες οικονομίες. Τα μέλη του περιλαμβάνουν 19 επιμέρους χώρες-Αργεντινή, Αυστραλία, Βραζιλία, Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιαπωνία, Ιταλία, Ινδία, Ινδονησία,  Καναδάς, Κίνα, Μεξικό, Νότια Αφρική, Νότια Κορέα, τη Ρωσία, τη Σαουδική Αραβία, την Τουρκία, και την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ). Η ΕΕ εκπροσωπείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Η G-20 ιδρύθηκε το 1999 με σκοπό τη μελέτη, την αναθεώρηση και την προώθηση συζήτησης υψηλού επιπέδου για θέματα πολιτικής που αφορούν την προώθηση της διεθνούς χρηματοπιστωτικής σταθερότητας. Επιδιώκει να αντιμετωπίσει ζητήματα που υπερβαίνει τις αρμοδιότητες του κάθε ενός οργανισμού. 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top