Συναγερμός στην Νέα Υόρκη: Πυροβολισμοί σε νοσοκομείο - Φόβοι για πολλά θύματα

Νεκρός ο δράστης, σύμφωνα με την αστυνομία της Νέας Υόρκης-Πρώτη ανάρτηση:30-06-2017 22:41

Τρόμος και πανικός επικράτησε στη Νέα Υόρκη, όταν ένοπλος άνοιξε πυρ στο νοσοκομείο Lebanon του Μπρονξ την Παρασκευή. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχουν τουλάχιστον 6 θύματα, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται αν πρόκειται για νεκρούς ή τραυματίες.

Οι αρχές κάλεσαν τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή.

Σύμφωνα με τους New York Times, τουλάχιστον 3 γιατροί που βρίσκονταν στον 16ο και 17ο όροφο έχουν πυροβοληθεί. Ανώνυμη πηγή από την αστυνομία έκανε λόγο για περισσότερους από 6 τραυματίες, ενώ το CNN μετέδωσε ότι μία γυναίκα που δέχθηκε πυρά υπέκυψε στα τραύματά της.

Όπως μετέδωσαν πριν λίγη ώρα τα αμερικανικά ΜΜΕ, και επιβεβαίωσε στο Associated Press εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο δράστης έπεσε νεκρός λίγη ώρα μετά την επίθεση, με κάποιες πηγές να μεταδίδουν ότι αυτοκτόνησε και άλλες ότι εξουδετερώθηκε από τις Αρχές.

Αστυνομικοί ανέφεραν σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι ο δράστης- που πιθανόν ήταν πρώην εργαζόμενος στο νοσοκομείο - ήταν ένας ψηλός αδύνατος άνδρας με μπλε μπλούζα και λευκή ιατρική ρόμπα. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, επρόκειτο για 45χρονο γιατρό που είχε απολυθεί πριν από λίγο καιρό.Μάλιστα στο διαδίκτυο κυκλοφορεί μια φωτογραφία του 45χρονου άνδρα, την οποία αναδημοσιεύουν τα αμερικανικά ειδησεογραφικά δίκτυα.

Αμέσως μετά την επίθεση, ο δράστης ταμπουρώθηκε σε έναν θάλαμο, απ' όπου τον ξετρύπωσαν οι Αρχές, προκαλώντας έκρηξη. Αρκετά άτομα που βρίσκονταν στο νοσοκομείο είχαν επίσης ταμπουρωθεί σε θαλάμους για να προστατευθούν.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί και ο δήμαρχος της πόλης, Μπιλ ντε Μπλάζιο.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top