Αλβανός εθνικιστής στο STAR: «Η ελληνική σημαία είναι non grata στην Αλβανία»

Παραλήρημα με τραγούδι-προπαγάνδα από τους Αλβανούς

Έσκισε την ελληνική σημαία και ποζάρει όλο υπερηφάνεια γράφοντας: "Η Αλβανική σημαία θα φτάσει μέχρι την Πρέβεζα". Είναι ο γνωστός Αλβανός εθνικιστής Ταχίρ Βελίου, ο οποίος έχει δημιουργήσει την  οργάνωση για  την "Ενωμένη Αλβανία" και κάνει "περιοδείες μίσους"  στη Βόρεια Ηπειρο. Μάλιστα πριν λίγες μέρες είχε κατεβάσει την ελληνική σημαία από το χωριό Δέλβινο. Το STAR αναζήτησε μια απάντηση για την εμμονή του αυτή και ακούστε τι είπε:

«Η Μεγάλη Αλβανία τι διεκδικεί από τα εδάφη της Ελλάδας; Δεν είναι εδάφη της Ελλάδας είναι εδάφη της Αλβανίας. Η Αλβανία είναι η Πρέβεζα , η Κόνιτσα , η Ηγουμενίτσα».

Σε ένα εθνικιστικό παραλήρημα ο Ταχίρ Βελίου εξοργίζει με την απάντηση του για την ελληνική σημαία.

«Η Ελληνική σημαία είναι "non grata" στην Αλβανία»

Αίσθηση πάντως προκαλεί η φωτογραφία που ανάρτησε κι όπως βλέπεται απεικονίζει έναν ορθόδοξο ιερέα σε εκκλησία στην Αλβανία να ποζάρει με τον προκλητικό χάρτη και ακριβώς πίσω στο ιερό να έχει τοποθετηθεί η εθνικιστική σημαία των Αλβανών.

Η πρόκληση όμως δεν σταματά εδώ αφού οι γείτονες που… γνωρίζουν από προπαγάνδα έχουν ανασύρει ότι τραγούδι υπάρχει και δεν υπάρχει  για τη "Μεγάλη Αλβανία" προσπαθώντας να προσηλυτίσουν νέους μέσω του διαδικτύου.

Η τελευταία μουσική ...επιτυχία στα εθνικιστικά προφίλ, είναι το τραγούδι που αναζητά τα υποτιθέμενα χαμένα εδάφη των γειτόνων. "Θα γίνουμε ένα , ή τώρα ή ποτέ , όπου μιλιέται η αλβανική υπάρχει μια σημαία .Είμαστε ένα έδαφος , ένα έθνος ένα όνομα".

Η απάντηση όμως στα σχέδια για τη "Μεγάλη Αλβανία" έρχεται από την περαιτέρω ενίσχυση της υφισταμένης στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Σερβίας που  βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης των υπουργών Εθνικής Άμυνας των δύο χωρών στο Βελιγράδι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top