Κάλεσμα στους μαχητές του στην Τουρκία απηύθυνε το Ισλαμικό Κράτος προκειμένου να διεξάγει επιθέσεις σε όλα τα εκλογικά κέντρα της Τουρκίας στις 16 Απριλίου. 

Η έκκληση έγινε δια μέσω του μηνιαίου περιοδικού «Ρουμιγιάχ», που εκδίδει ο ISIS, στις 6 Απριλίου. Στην 8η σελίδα του, η οποία μάλιστα είναι γραμμένη στα τουρκικά με τίτλο «Είναι βλασφημία να εκλέγεται άλλος νομοθέτης πέραν του Αλλάχ», έκανε την εξής έκκληση:

«Θα είναι άπιστος και αυτός που θα ψηφίσει “Ναι” και αυτός που θα ψηφίσει “Όχι” στο δημοψήφισμα. Οι μουσουλμάνοι να μην πάνε επουδενί στις κάλπες, να παραμείνουν μακριά από τις κάλπες και τα εκλογικά κέντρα και όσους πάνε να ψηφίσουν να τους κηρύξουν εχθρούς. Από όλους τους μουσουλμάνους αδελφούς ζητούμε να στοχοποιήσουν όλα τα εκλογικά κέντρα. Κάψτε τα, καταστρέψτε τα, παραδώστε τα στη φωτιά. Σκοτώστε τόσο τους άπιστους και τους ειδωλολάτρες, όσο και όσους πάνε να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα».

Την ίδια έκκληση απηύθυνε στα αραβικά -αυτή τη φορά- και στην εβδομαδιαία εφημερίδα «al-Naba», αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Χρησιμοποιήστε όποιο μέσο διαθέτετε και δημιουργήστε χάος».

Κωνσταντινούπολη, Άννα Ανδρέου

Tags: