«Ζήτω η Ελλάς» φώναζε ο Τριντό στην παρέλαση των Ελλήνων ομογενών στο Μόντρεαλ

Άνοιξε την παρέλαση, κρατώντας μια ελληνική και μια καναδική σημαία/ Πρώτη ανάρτηση: 27-03-2017 11:54

Την παρέλαση της 25ης Μαρτίου των Ελλήνων ομογενών στο Μόντρεαλ άνοιξε ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό, ο οποίος έκλεψε για μια ακόμα φορά τις εντυπώσεις, αφού επί δέκα λεπτά φώναζε σε άπταιστα ελληνικά «χρόνια πολλά» και «ζήτω η Ελλάς».

Ο Τριντό, κρατώντας μια ελληνική και μια καναδική σημαία, ως μέγας τελετάρχης χαιρετούσε τους χιλιάδες ομογενείς που είχαν κατακλύσει την οδό Ζαν Ταλόν στο κέντρο του Park Extension.

Όπως αναφέρει ο Εθνικός Κήρυξ, η παρέλαση ξεκίνησε στη 01:14 της Κυριακής και ολοκληρώθηκε στις 02:25 με 76 διαφορετικούς σχηματισμούς μαθητών, φοιτητών, γονέων, εκπροσώπων φορέων και οργανώσεων.

Ο Καναδός πρωθυπουργός έφτασε στην οδό Jean Talon στη 01:06, πέρασε στον ώμο του το διακριτικό του τελετάρχη και είπε στους εκπροσώπους της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ:

«Μεγάλη μέρα για τους Έλληνες. Χρόνια πολλά, ζήτω η Ελλάς».

Πηγαίνοντας μάλιστα προς την εξέδρα των επισήμων, χαιρετούσε τον κόσμο και φώναζε στα ελληνικά:

«Ζήτω η Ελλάς, ζήτω ο Καναδάς, χρόνια πολλά».

Ο Τριντό πήρε τη θέση του στην εξέδρα δίπλα στον Μητροπολίτη Τορόντο κ.κ Σωτήριο, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ, Ν. Παγώνη και τον υφυπουργό Επικρατείας, Τ. Κουίκ.

Την παρέλαση άνοιξαν τα λάβαρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, της 25ης Μαρτίου, οι σημαίες Ελλάδος, Καναδά, Κύπρου, Μόντρεαλ και Κεμπέκ, το λάβαρο της Αγίας Λαύρας και του Συλλόγου των Καλαβρύτων, των Μεσσηνίων, των Αρκάδων και των Μανιατών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top