Το μήνυμα των Ολλανδών στις εκλογές ήταν σαφές: ναι στην Ευρώπη, όχι στον λαϊκισμό και την ακροδεξιά του Βίλντερς. Παράλληλα, όμως, είπαν όχι και στο Εργατικό κόμμα, του Γερούν Ντάισελμπλουμ (PvdA).

Ο Ντάισελμπλουμ μπορεί να κατέχει ένα από τα υψηλότερα αξιώματα στην Ευρωζώνη, το κόμμα του, όμως, εντός των συνόρων της Ολλανδίας καταποντίστηκε, χάνοντας συνολικά 29 έδρες! Από τις 38 που κατείχε, χθες, Τετάρτη, κέρδισε μόνο 9!

Τα διεθνή ΜΜΕ χρωματίζουν το γεγονός αυτό ως πρωτοφανή πανωλεθρία στην ολλανδική πολιτική.

Η Σάρον Ντίκσμα, του Εργατικού Κόμματος, δήλωσε ότι «είναι τεράστια η ήττα για εμάς. Χρειαζόμαστε χρόνο για να επεξεργαστούμε αυτό το αποτέλεσμα».

Ο δε Ντάισελμπλουμ, από τη μεριά του, παραδέχτηκε ότι «έχουμε περάσει σκαμπανεβάσματα τους τελευταίους μήνες. Θα αρχίσουμε από αύριο να χτίζουμε ξανά στην υποστήριξη του κόσμου. Είμαστε σοσιαλδημοκράτες, δεν εγκαταλείπουμε ποτέ».

Τα σενάρια, βέβαια, δεν αποκλείουν τη συμμετοχή του Εργατικού Κόμματος στην κυβέρνηση. Σύμφωνα με το Politico, η μια πιθανότητα συνασπισμού είναι ο Ρούτε με τους Χριστιανοδημοκράτες, τους κεντρώους και την Πράσινη Αριστερά και η άλλη είναι οι 3 πρώτοι με το κόμμα του Ντάισελμπλουμ. Αναμένουμε.

Διαβάστε επίσης: Ο Βαρουφάκης ΓΛΕΝΤΑ με την εκλογική αποτυχία του Ντάισελμπλουμ! Δείτε το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΤΡΟΛΑΡΙΣΜΑ
 

Tags: