ΕΦΙΑΛΤΕΣ για τον Φιγιόν- Σκάνδαλο στο σκάνδαλο λίγο πριν τις εκλογές

Αυτή τη φορά "ξέχασε" να δηλώσει ένα δάνειο

ΕΦΙΑΛΤΕΣ για τον Φιγιόν- Σκάνδαλο στο σκάνδαλο λίγο πριν

Η σατιρική γαλλική εφημερίδα Le Canard Enchaine έρχεται να υποστηρίξει ότι ο Φρανσουά Φιγιόν πήρε άτοκο δάνειο 50.000 ευρώ, χωρίς να το δηλώσει στην αρμόδια Αρχή Διαφάνειας. Είναι η ίδια εφημερίδα που έριξε φως στο σκάνδαλο Penelopegate, που αφορούσε τη Βρετανίδα σύζυγο του Φιγιόν, Πενέλοπι.

Ο δικηγόρος του γνωστού πολιτικού δήλωσε στην εφημερίδα ότι ο Φιγιόν έλαβε το «ιδιωτικό δάνειο» το 2013 από τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία Μαρκ Λ’ Αντρέ ντε Λασαριέ κι ότι το έχει αποπληρώσει, αλλά δεν…χρειαζόταν να το δηλώσει!

Θυμίζουμε ότι, ως πρωθυπουργός της Γαλλίας, το 2011 ο Φιγιόν είχε απονείμει στον επιχειρηματία την υψηλότερη διάκριση του Γαλλικού Κράτους.

Τον ντε Λασαριέ ανέκρινε η οικονομική αστυνομία της Γαλλίας, σχετικά με τα 100.000 ευρώ που έδωσε στην Πενέλοπι, όταν εργάστηκε για το φιλολογικό του περιοδικό La Revue des Deux Mondes. Ο επιχειρηματίας υποστήριξε, μάλιστα, ότι η Πενέλοπι όχι μόνο δεν δούλευε εικονικά εκεί, όπως γράφτηκε, αλλά ότι ο ίδιος της είχε ζητήσει να γράψει για το περιοδικό του.

Το πλήγμα στην εικόνα του πρώην πρωθυπουργού της Γαλλίας ήδη από τις αποκαλύψεις περί…αργομισθίας της συζύγου και των παιδιών του είναι ήδη δυσβάσταχτο, με μεγάλο κόστος στην υποψηφιότητά του. Ο ίδιος, παρ’ όλ’ αυτά, δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει την προεκλογική κούρσα.

Σύμφωνα, όμως, με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο Φιγιόν δεν θα καταφέρει να περάσει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, με τα προγνωστικά να τον τοποθετούν τρίτο στην κατάταξη, μετά τη Μαρίν Λεπέν του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας και τον κεντρώο Εμανουέλ Μακρόν.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top