«Brexit Deal» για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα ζητά η ομάδα της Αμάλ Αλαμουντίν

Αυτή είναι η ιδανική ευκαιρία για να γυρίσουν και πάλι στην Ελλάδα

Η ενεργοποίηση του Άρθρου 50 για το Brexit, είναι η ιδανική ευκαιρία για να επιστρέψουν τα γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Αυτό υποστηρίζει με άρθρο του στον Guardian o έγκριτος νομικός Τζέφρι Ρόμπερτσον, μέλος της όμαδας της Αμαλ Αλαμουντιν.

Ο Λονδρεζος νομικός, ο στενός συνεργάτης της Αμαλ Αλαμουντίν με την οποία είχαν έρθει στην Ελλάδα πριν 2 χρόνια, επιμένει ξανά στη νομική διευθέτηση και όχι στη διπλωματία που ακολουθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

«Πάμε να κάνουμε ένα Brexit deal για τα γλυπτά του Παρθενώνα. Η Βρετανία έχει την τέλεια ευκαιρία να επιστρέψει τα γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα», αναφέρει ο ίδιος σε άρθρο που έγραψε στον Guardian, τονίζοντας πως τώρα που η Βρετανία έφυγε απ' την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ευρώπη οφείλει σύμφωνα με τη συνθήκη της Λισαβόνας να ζητήσει πίσω τα γλυπτά για λογαριασμό της Ελλάδας.

«Είναι το άρθρο 167, με το οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει το δικαίωμα να προστατέψει την πολιτιστική κληρονομιά των κρατών μελών της. Όταν το Ηνωμένο Βασίλειο φύγει οριστικά από την Ε.Ε, τότε η Ευρώπη έχει δικαίωμα να δράσει ως σύνολο εθνών για να προστατέψει την Ελληνική κληρονομία και πιθανά να επιδιώξει την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα» δήλωσε ο Στέφανος Ιωάννου, πρόεδρος του οργανισμού «Conservative Friends of Greece».

H κάμερα του STAR βρέθηκε στην Ακρόπολη και ρωτήσαμε τη γνώμη των Βρετανών τουριστών. Όπως μας είπαν πιστεύουν πως τα γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα, ιδίως τώρα που το Ην. Βασίλειο εγκαταλείπει την Ε.Ε.

Η Βρετανική κυβέρνηση ωστόσο δεν φαίνεται να ακούει τους πολίτες της, αν κρίνουμε απ' όσα είπε μιλώντας στο STAR η πρέσβειρα της Βρετανίας στην Ελλάδα Κειτ Σμιθ:

«Το θέμα αφορά το βρετανικό μουσείο και η θέση τους είναι ξεκαθαρη. Η απόκτηση των μαρμάρων έγινε νομικά εντελώς και μέσα στη συλλογή του μουσείου εκτίθενται τα γλυπτά του Παρθενώνα πάρα πάρα πολύ καλά».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top