ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΑΘΩΩΣΗ του δημάρχου Πατρέων – Ξέσπασαν σε χειροκροτήματα όσοι άκουσαν την απόφαση

Στο πλευρό του δεκάδες πολίτες της Πάτρας

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΑΘΩΩΣΗ του δήμαρχου Πατρέων

Αθώος ανακηρύχθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο ο δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης, ο οποίος κατηγορείτο για παράβαση καθήκοντος, έπειτα από μήνυση που είχε καταθέσει το 2015 ο τότε υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας της Χρυσής Αυγής, Μ. Αρβανίτης, επειδή ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο είχε αποφασίσει να μην παραχωρήσει στη Χρυσή Αυγή δημοτικό χώρο για την προεκλογική περίοδο.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο Κ. Πελετίδης, υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι το δημοτικό συμβούλιο έχει το δικαίωμα να παίρνει πολιτική θέση για τη Χρυσή Αυγή και να την εκφράζει, τονίζοντας ότι δεν είναι τυχαίο ότι ελήφθη ομόφωνη απόφαση από δέκα δημοτικές παρατάξεις.

Αναφέρθηκε επίσης στην ιστορία του πατραϊκού λαού και την εμπειρία του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και το ρόλο του ναζισμού.

«Δεν είναι τυχαίο, ότι δέκα παρατάξεις συμφωνούν και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν ομόφωνη. Είναι τυχαίο ότι είναι στα Δικαστήρια γιατί έχουν τάγματα εφόδου; Είναι αυτοί που φωνάζουν σε μια μάνα που έχασε το παιδί της: Πού είναι το παιδί σου τώρα!», είπε ο Κώστας Πελτίδης.

Μετά την απολογία του Κώστα Πελετίδη, η δίκη διακόπηκε. Λίγο αργότερα ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την απαλλαγή του Δημάρχου Πατρέων.

Όπως ανέφερε, δεν στοιχειοθετήθηκε κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος για τον δήμαρχο Πατρέων. Όσον αφορά στους χώρους που δεν παραχωρήθηκαν στην Χρυσή Αυγή, κατά την προεκλογική περίοδο του 2015, είπε ότι ήταν απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως διεφάνη από την ακροαματική διαδικασία που προηγήθηκε, καθώς και τις σχετικές αποφάσεις του σώματος που έχουν κατατεθεί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top