Γιατί τώρα lockdown; - Τι συνέβη κι άλλαξε γνώμη ο Μητσοτάκης

«Αν περιμέναμε 15 μέρες ίσως ήταν αργά»

Ο πρωθυπουργός εξήγησε γιατί πήρε τώρα την απόφαση για καθολικό lockdown, ενώ πριν από μία εβδομάδα ανακοίνωσε ένα πιο ήπιο πακέτο μέτρων.

«Η απάντηση είναι σαφής: τις τελευταίες πέντε ημέρες είδαμε μια εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, σημαντική αύξηση των διασωληνωμένων, αλλά και σημαντική αύξηση του αριθμού των ΜΕΘ, που χρησιμοποιούνται. Ταυτόχρονα, είδα και μια “άσχημη” αναλογία εισαγωγών και εξιτηρίων. Αν συνεχίζαμε με αυτό τον ρυθμό, θα έπρεπε vα υποδεχθούμε πάνω από 1.000 συμπολίτες στα νοσοκομεία τις επόμενες ημέρες, εκ των οποίων οι 150 στις ΜΕΘ. Αυτό το κύμα έπρεπε και θέλουμε να το ανακόψουμε», επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

«Αν περιμέναμε 15 μέρες ίσως ήταν αργά»

Όπως χαρακτηριστικά είπε, «αν περιμέναμε 15 μέρες, να δούμε εάν είχαν αποτέλεσμα τα πρόσφατα μέτρα, ίσως να ήταν αργά. Υπήρχε περίπτωση να δουλέψουν, αλλά εάν δε γινόταν αυτό, θα βρισκόμασταν μπροστά σε μεγάλη πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Σε καθολικό lockdown έως τις 30 Νοεμβρίου η χώρα

«Επιλέγω να λάβω τώρα δραστικά μέτρα», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, εξηγώντας ότι δεν μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία των Ελλήνων.

Το παρασκήνιο της απόφασης Μητσοτάκη για νέο lockdown

«Είμαι σίγουρος ότι, εφόσον τηρηθούν τα μέτρα, θα δημιουργήσουμε ένα τέτοιο κλίμα, που θα μας επιτρέψει να έχουμε έναν πιο “κανονικό” Δεκέμβριο, έναν μήνα εορτών με αυξημένους περιορισμούς, αλλά που θα μπορεί να λειτουργήσει η αγορά», είπε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε αισιόδοξος ότι θα αντιμετωπίσουμε τη νέα, πιο έντονη επίθεση της πανδημίας και πως η Ελλάδα συνεχίζει να τα καταφέρνει καλύτερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση, ώστε η όποια αμφισβήτηση «να αφορά τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης και όχι τα επιστημονικά ή επιδημιολογικά δεδομένα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top