Tρεις φράσεις που δεν πρέπει ποτέ να πεις στη σχέση σου

Καλό είναι να μη λέμε προσβλητικά πράγματα πάνω στα νεύρα μας

Είναι γεγονός πως υπάρχουν μερικές εκφράσεις που καλό είναι να τις αποφεύγουμε όταν βρισκόμαστε σε μια σχέση εάν θέλουμε να συνηπάρξουμε με ηρεμία.

Aυτά είναι τα τρία ζώδια που ξέρουν πώς να επιβάλλονται στους άλλους

Δεν είναι δύσκολο να «ξεφύγουν τα πράγματα» σε έναν τσακωμό και να ειπωθούν φράσεις που μπορεί να ενοχλήσουν, να απογοητεύσουν, και φυσικά να πληγώσουν. Βρες πιο κάτω τις εκφράσεις που πρέπει να διαγράψεις άμεσα από το λεξιλόγιο τους.

«Αυτό δεν ήταν ποτέ πρόβλημα στις άλλες σχέσεις μου»

Είναι μια από τις φράσεις που θα έπρεπε να ήταν απαγορευτική στις σχέσεις. Δημιουργεί μεγάλη ανασφάλεια, σύγκριση, αλλά και ζήλεια. Η αυτοεκτίμηση του άλλου ατόμου, μπορεί να κλονιστεί σημαντικά και να αισθανθεί πως δεν είναι αρκετός/η. Κάπως έτσι, μπορεί να καταλήξει στο συμπέρασμα πως δεν μπορεί να «συναγωνιστεί τις προηγούμενες σχέσεις σας» και επομένως δεν έχει νόημα να προσπαθεί, οπότε να εγκαταλείψει τη σχέση.

Απειλές χωρισμού

Το να επικαλείσαι τακτικά το θέμα του χωρισμού σε κάθε τσακωμό, δεν είναι λύση και σίγουρα υπονομεύει τη σχέση και δημιουργεί ένα πλαίσιο φόβου. Αυτές οι απειλές δημιουργούν φόβο εγκατάλειψης και μία διαρκή ανασφάλεια που μόνο χειρότερα μπορούν να κάνουν τα πράγματα.

«Πάντα έτσι είσαι» / «Πάντα αυτό κάνεις»

Είναι μια φράση που μπορεί να ειπωθεί εύκολα και φαινομενικά, μπορεί να πιστέψετε πως είναι οκέι. Αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για μια γενίκευση, αλλά και για ένα απόλυτο συμπέρασμα, το οποίο δεν αφήνει πολλά περιθώρια βελτίωσης. Η χρήση της υπερβολής γενικά δεν είναι ένας καλός τρόπος για να προσδιορίσετε την πραγματικότητα μιας κατάστασης ή ενός παραπόνου. Τέλος, με τις γενικεύσεις μπορεί να φέρεται τον/την σύντροφο σας σε άμυνα για την προσωπικότητά τους στο σύνολο και όχι για ένα λάθος που έκαναν μία στιγμή.

Επιμέλεια: MyLife Team
Πηγή: Mylife.com.cy 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top