Mικρές αλλαγές που θα σε βοηθήσουν να ζήσεις μία γεμάτη ζωή

Αλλαγές που θα σε κάνουν πιο χαρούμενο-η

Ενώ όλοι μας περάσαμε δύο δύσκολα χρόνια το μελλοντικό σενάριο συνεχίζει να μη διαγράφεται και πολύ αισιόδοξο. Με όλα όσα μας έχει ρίξει η ζωή, μπορεί να είναι δύσκολο να κοιτάμε με συνέπεια τη θετική πλευρά των πραγμάτων, αλλά αξίζει να προσπαθήσουμε να το κάνουμε. Το να παραμένουμε θετικοί και ευγνώμονες για αυτό που έχουμε δεν είναι πάντα εύκολο, αλλά σίγουρα αποδίδει καρπούς μακροπρόθεσμα. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς μπορείτε να ασκήσετε την ευγνωμοσύνη και να διατηρήσετε την εσωτερική σας ειρήνη, ειδικά σε έναν κόσμο που είναι γεμάτος υπερβολική αρνητικότητα.

Πες μου το ζώδιό του να σου πούμε τι τον εκνευρίζει

Ξύπνα κάθε μέρα και πες το.

Κάποιος μου είπε κάποτε ότι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να διασφαλίσεις ότι η μέρα σου ξεκινάει με θετική νότα είναι να πεις, δυνατά, τουλάχιστον πέντε πράγματα για τα οποία είσαι ευγνώμων μόλις ξυπνήσεις το πρωί. Θα ομολογήσω ότι στην αρχή νόμιζα ότι ακουγόταν κακόγουστο, αλλά μόλις το δοκίμασα για τον εαυτό μου, κατάλαβα ότι ήταν τόσο αληθινό! Όταν ξεκινάμε τη μέρα μας υπενθυμίζοντας στον εαυτό μας όλα όσα έχουμε στη ζωή για τα οποία πρέπει να είμαστε ευγνώμονες, είναι πιο πιθανό να περάσουμε στη μέρα με θετική νοοτροπία.

Μην πιάσετε αμέσως το τηλέφωνό σας.

Μια από τις πιο δύσκολες συνήθειες για να κόψω, τουλάχιστον για μένα, ήταν να μην πιάνω το τηλέφωνό μου μόλις ξυπνήσω το πρωί. Είναι τόσο δελεαστικό να απενεργοποιήσετε το ξυπνητήρι σας και να αρχίσετε αμέσως να κάνετε κύλιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά ειλικρινά, αυτό προσθέτει απλώς αρνητικότητα. Αν ξεκινήσετε τη μέρα σας βλέποντας φωτογραφίες και αναρτήσεις για το τι κάνουν και έχουν όλοι οι άλλοι, θα αρχίσετε αμέσως να συγκρίνετε τη ζωή σας με τη δική τους και δεν θα είστε σε θέση να νιώσετε καμία ευγνωμοσύνη για αυτό που ήδη έχετε. Προσπαθήστε να μείνετε μακριά από τα social media την πρώτη ώρα της ημέρας σας. Θα κάνει τεράστια διαφορά.

Τροφή για σκέψη.

Το να κάνετε κάποια μορφή διαλογισμού ή θεραπευτικής δραστηριότητας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να έχετε μια ήσυχη στιγμή στη μέρα σας και να απολαύσετε πραγματικά τα πάντα και να νιώσετε ευγνωμοσύνη. Αυτό μπορεί να φαίνεται διαφορετικό για τον καθένα. Μερικοί άνθρωποι διαλογίζονται και άλλοι κάνουν πράγματα όπως η γιόγκα ή το να γράφουν ημερολόγιο. Οτιδήποτε σας βοηθά να χαλαρώσετε και να αφιερώσετε λίγο χρόνο για αυτοστοχασμό, θα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ασκήσετε ευγνωμοσύνη.

 

Να είστε περήφανοι για αυτό που έχετε.

Μπορεί να είναι δύσκολο να νιώθουμε περήφανοι για τα πράγματα που έχουμε στη ζωή μας, όταν φαίνεται ότι οι άλλοι άνθρωποι γύρω μας μπορεί να έχουν περισσότερα ή καλύτερα πράγματα από αυτά που κάνουμε εμείς. Ανεξάρτητα από το τι έχετε στη ζωή σας, το να υπερηφανεύεστε για αυτό είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ασκήσετε ευγνωμοσύνη. Μπορεί να μην έχετε το μεγαλύτερο ή το πιο ενημερωμένο σπίτι, αλλά μπορείτε ακόμα να το κάνετε δικό σας και να το φροντίζετε. Μπορεί να μην κάνετε ακόμα τη δουλειά των ονείρων σας, αλλά μπορείτε ακόμα να εκτελέσετε την τρέχουσα εργασία σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το να κάνεις το καλύτερο με αυτό που έχεις σου θυμίζει όλα τα σπουδαία πράγματα στη ζωή σου και θα σου υπενθυμίσει να είσαι ευγνώμων.

H oικογένεια του συζύγου σου ανακατεύεται σε όλα; Τι να κάνεις

Κάντε συγκεντρώσεις ευγνωμοσύνης με φίλους.

Ένας πολύ καλός τρόπος για να ασκήσετε ευγνωμοσύνη είναι να έχετε τακτικές συγκεντρώσεις με φίλους και οικογένεια. Έχετε ένα μηνιαίο δείπνο όπου όλοι φέρνουν κάτι να φάνε ή να πιούν και θα μαζευτείτε για να το επισκεφτείτε, να γελάσετε και να απολαύσετε την απλότητα της παρέας του άλλου. Δεν υπάρχει τίποτα σαν να περιτριγυρίζεσαι από ανθρώπους που αγαπάς για να σου υπενθυμίζει πόσα πρέπει να είσαι ευγνώμων.

Δώστε πίσω στην κοινότητά σας.

Η επιστροφή είναι ένας καταπληκτικός τρόπος για να νιώσετε ευγνωμοσύνη. Στον φαύλο κύκλο της σύγκρισης, συχνά ξεχνάμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που μας κοιτούν και πιστεύουν ότι έχουμε ό,τι μπορεί να θέλει ο καθένας. Η προοπτική είναι ένα τεράστιο μέρος της ευγνωμοσύνης. Βρείτε ένα μέρος κοντά σας όπου μπορείτε να εργαστείτε εθελοντικά και να δωρίσετε τον χρόνο, την ενέργεια και τους πόρους σας σε όσους έχουν ανάγκη. Όχι μόνο επαναφέρετε την καλοσύνη στον κόσμο, αλλά θα θυμηθείτε τι έχετε και θα νιώθετε ευγνώμονες που μπορείτε να δώσετε πίσω στους άλλους.

Κόψτε την αρνητικότητα.

Οι αρνητικές νοοτροπίες δεν κάνουν τίποτα καλό για εμάς. Κάντε ό,τι περνάει από το χέρι σας για να εξαλείψετε την αρνητικότητα από τη ζωή σας, διορθώνοντας τις σκέψεις σας και περιβάλλοντας τον εαυτό σας με θετικούς ανθρώπους. Δυστυχώς, θα συναντήσετε άτομα που παραπονιούνται για τα πάντα και θα προσπαθήσουν να σας ρουφήξουν στην αρνητικότητα τους. Κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να συντονίσετε αυτούς τους ανθρώπους. Θα είναι μόνο αντιπαραγωγικά σε αυτό που προσπαθείτε να επιτύχετε.

Θυμηθείτε τι είναι πιο σημαντικό στη ζωή.

Στο τέλος της ημέρας, τα πράγματα είναι απλά πράγματα. Τα χρήματα είναι απλά χρήματα και η δουλειά σου είναι απλά η δουλειά σου. Τα πραγματικά σημαντικά πράγματα στη ζωή είναι πράγματα που δεν μπορούν να αγοραστούν ή να αφαιρεθούν από εμάς. Πώς νιώθουμε για τον εαυτό μας, την οπτική μας για τη ζωή, τις σχέσεις που έχουμε με τους ανθρώπους που αγαπάμε και τους στόχους και τα όνειρά μας για το μέλλον μας. Όταν επιλέγετε να εστιάσετε σε αυτά τα πράγματα πάνω από τα άλλα πράγματα, θα είστε πολύ πιο ευτυχισμένοι και θα νιώσετε πολύ περισσότερη ευγνωμοσύνη.

Βάλτε λίγο ρομαντισμό στη ζωή σας.

Μπορεί να ακούγεται λίγο περίεργο, αλλά πιστέψτε με, θα κάνει τεράστια διαφορά στη ζωή σας. Το να ρομαντικοποιούμε τις καθημερινές, κάπως τετριμμένες εργασίες μας, μας βοηθά να βλέπουμε την ομορφιά σε όλα. Κάντε τα πάντα στη ζωή με σκοπό και πρόθεση και κάθε μέρα θα έχει νόημα για εσάς. Όταν είστε σε θέση να αφιερώσετε κάθε στιγμή και να την εκτιμήσετε πραγματικά, θα νιώθετε περισσότερη ευγνωμοσύνη κάθε μέρα και η ζωή σας με τη σειρά της θα αισθάνεται πιο ικανοποιητική.

Συντάκτης: Αγγελική Λάλου

Πηγή :www.allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top